Nämä eläimet päihittävät helposti olympialaisten ennätysten tekijät

25.07.2012 18:15 - Eeva Rajala

Lontoon olympialaisten avajaisia vietetään ylihuomenna perjantaina. Kisoihin osallistuu maailman parhaat yleisurheilijat, mutta nämä eläimet veisivät kultamitalit heidän neniensä edestä mennen tullen.

Ihmiset tietävät, että eläimet pystyvät mitä mahtavimpiin suorituksiin. Alta selviää, mitkä eläimet päihittäisivät urheilijat ja ketkä urheilijat pystyvät parhaiten laittamaan kampoihin.

Nopein juoksu
Ihminen: Jamaikan Usain Bolt teki satasen olympiaennätyksen Pekingissä vuonna 2008. Aika oli 9,69 sekuntia. Boltin nopeus on noin 37 kilometriä tunnissa.
Eläin: Nopein eläinkunnan juoksija on gepardi, jolle Bolt häviäisi helposti. Tämä kissaeläin juoksee 112 kilometrin tuntivauhtia lähes 200 metrin matkan. Matka on kaksi kertaa pidempi kuin satasen juoksu ja vauhti on kolme kertaa nopeampaa kuin Boltilla.

Nopein pitkän matkan juoksu
Ihminen: 10 000 metrin juoksun olympiaennätys on etiopialaisella Kenenisa Bekelellä. Bekelen voittoaika vuonna 2008 oli 27:01.17. Keskivauhti oli noin 21 kilometriä tunnissa.
Eläin: Hanka-antilooppi on eläinkunnan nopein liikkuja pitkillä matkoilla. Antilooppi voi juosta hyvin pitkiä matkoja 72 kilometrin tuntinopeudella ilman väsähtämistä.

Korkein hyppy:
Ihminen: Yhdysvaltain Charles Austinilla on nimissään korkeushypyn olympiaennätys Atlantan vuoden 1996 kisoista. Hän hyppäsi 2.39 metriä.
Eläin: Puuma voi hypätä paikaltaan kuuden metrin matkoja. Myös pala-antilooppi päihittäisi Austinin helposti, sillä se voi hypätä ilmaan lähes neljän metrin korkeuteen.

Raskain painonnosto (suhteessa omaan painoon):
Ihminen: Iranilainen Hossein Rezazadeh nosti 263 kiloa Ateenassa vuonna 2004. Tämä on 100 kiloa enemmän kuin mies itse painaa.
Eläin: Sarvikuorokuoriainen painaa itse parikymmentä grammaa, mutta kuoriainen pystyy liikuttamaan 850 kertaa itseään painavampaa esinettä. Eli ihmisen pitäisi nostaa 65 tonnia.

Nopein uimari:
Ihminen: Brasilian César Cielo teki olympiaennätyksen Pekingissä 50 metrin vapaauinnissa. Hän ui matkan aikaan 21.3 sekuntia ja keskivauhti oli 2.35 metriä sekunnissa.
Eläin: Purjekala voi uida 109 kilometrin tuntivauhdilla, mikä on yli 10 kertaa nopeammin kuin ihminen.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat