14 miestyyppiä Tinderissä - kuinka moneen olet törmännyt?

08.02.2015 17:15 - Laura Sulkava

Seuranhakupalvelussa esiintyy streotypioita, joihin varmasti jokainen kyseistä peliä käyttänyt on törmännyt.

Tinderin profiileissa vilahtavat englanniksi väärin kirjoitetut mietelauseet, suttuiset kuvat, latteudet, ympäripyöreät esittelyt, joilla ihmiset yrittävät erottua - turhaan. Koska tuntemattomista ei voi olla välittömästi syvällistä käsitystä, mielikuva syntyy tekstin ja kuvien perusteella. Valitettavasti ensivaikutelma on helposti väärä.

Jos esimerkiksi ei ole reissussa tai etsi englanninkielistä seuraa, miksi laittaa kaikki esittelytekstit toisella kielellä? 

1. Latteuksien viljelijä

Latteuksia viljelevä yksilö ei ole paneutunut siihen, mitä haluaa oikeasti kertoa itsestään. Profiilissa lukee todennäköisesti hauska, urheilullinen ja huumorintajuinen. Ei ole kuitenkaan viitsitty kertoa esimerkiksi minkälaisesta huumorista pitää, onko äiti ollut se, joka kutsuu hauskaksi ja mikä on lempilaji. Ja TV:stä katsellen vai itse ahertaen?

2. Kalamies

Innokkaat kalastajat ja erämiehet machoilevat kuvissa kalastamillaan merenelävillä. Jos kuvassa ei ole kalaa, siinä on mies veneessä hattu päässä tai virveli ojossa rannalla seisomassa.

Epäselvää on, mitä näillä kuvilla halutaan viestittää. Luonnollisesti omaa harrastusta tuodaan esiin, mutta ilmeisesti myös se koetaan sotasaaliina, jolla tehdään vaikutus naiseen? Pelkät kalakuvat valitettavasti viestittävät, että elämässä ei ole muuta ja antavat ankean kuvan, etenkin kuvia katseleva nainen ei ole intohimoinen kalastaja.

3. Rakastan söpöjä lemmikkejä -mies

Sängyssä koirien kanssa, tiikeriä silittämässä eläintarhassa tai kasvot kissan turkin peitossa. Kaikki samaa kastia. On eri asia, että kuva on otettu spontaanisti ja se on aito, kun että se on väkisin poseerattu. Se näkyy kyllä kuvassa.

Parhaassa tapauksessa mies osoittautuu allergiseksi elämille.

4. Katso miten kallis auto -mies

On eri asia laittaa yksi kuva, jossa on esimerkiksi hieno moottoripyörä, joka kertoo harrastuksesta ja intohimosta, kun laittaa jokaiseen kallis auto. Merkin ja auton esittely kertoo siitä, että on kovin pinnallinen ja elämässä ei ole muuta sisältöä, kun rahan esittely.

5. Yhden kuvan mies

Kätevästi saa viisi kuvaa täyteen, jos rajaa yhdestä kuvasta viisi erilaista leikkausta. Yksi lähikuva ja koko vartalokuva sekä monta välikuvaa YHDESTÄ ainokaisesta valokuvasta. Tehokasta toimintaa. Ei.

6. Rakastan lapsia -mies

Mies poseeraa kuvissa lasten kanssa ja kuvittelee niiden vetoavan naisiin. Kannattaa ehkä pohtia, onko hyvä idea laittaa edes omia lapsia kuviin. Saatika sitten leveillä kavereiden lapsilla lapsirakkaudesta. Lapsista voi kertoa myös tekstiosiossa. 

7. Kaupunkiopas etsinnässä

Reissaavilla miehillä on usein tekstiosuudessa, että he etsivät paikallista opasta, joka voisi näyttää paikkoja. Voi olla, että joukossa on yksi, joka oikeasti kaipaa vain hengailuseuraa. Todellisuudessa kuitenkin nämä, mahdollisesti avioliitostakin nauttivat, miehet kaipaavat lähinnä lämmikettä vällyjen väliin. 

8. Seikkailija

Kundi, jonka jokainen kuva on eri matkakohteesta ja jokaisessa niissä hän tekee jotain päätä huimaavaa. Yhdessä hän kiipeää jyrkkää kallion seinämää, toisessa hyppää ulos lentokoneesta, kolmannessa sukeltaa haiden kanssa ja niin edelleen. Hengästyneenä, kun kuvia katsoo, ajatukset siirtyvät siihen, onko hänellä ollenkaan normaalia päivää?

9. Aggressiivinen katkeroituja

Keskisormen näyttäminen, vihaiset ilmeet, naamarit tai vihainen teksti. Näitä löytyy. Kysymys kuuluu: miksi??? Kuka uskaltaisi ja haluaisi tavata ihmisen, joka antaa itsestään vaarallisen kuvan.

Samaan kategoriaan kuuluvat miehet, jotka ilmoittavat tekstissään vihaiseen sävyyn kriteerit halutulle naiselle ja haistattavat valmiiksi pitkät, jos nainen ei ole tekemässä aloitetta. Profiilia katsoessa tulee mietittyä sitä, miksi mies ei itse voi tehdä aloitetta? Eikös nykypäivänä kummatkin voi sen tehdä!

10. Vietän elämäni autossa

Mies, jonka kaikki kuvat ovat selfieitä ja ne on otettu autoa ajaessa.

11. Satoi tai paistoi, aurinkolasit pelastaa

Usealle naiselle merkitsee paljon, että voi kunnolla nähdä kasvot ja etenkin silmät. Jos miehen kaikki kuvat on otettu aurinkolasit päässä, tulee mieleen, mitä hänellä on salattavaa, koska ei näytä silmiään.

12. Herra cooli kuvataitelija

Miehen kuvissa on valot ja varjot suunniteltu hienosti, yhdessä on kasvojen profiili, postikorttikuva rannalla, jossa mies seisoo selkä kuvaajaan päin, mahdollisesti yksi tyylitelty kuva moottoripyörästä ja yksi kuva, josta ei ole hajuakaan, mitä sen olisi tarkoitus kuvastaa. Ongelmana on, että yhdestäkään kuvasta ei näe, miltä mies oikeasti näyttää. 

Kyse on kuvapalvelusta ja profiilisissa toivotaan olevan selkeä, tuore kasvo- sekä kokovartalokuva, jotta oikean mielikuvan voi saada! Sama ongelma on ilmeisen usein myös naisten kuvissa.

13. Mr. Vatsalihakset

Kuvissa ei ole yhtään kasvokuvaa vaan epämääräisiä salikuvia, joista näkee treenatun kropan. Kuvat kertovat valitettavan paljon arvomaailmasta ja elämän sisällöstä. 

Samaa tekniikkaa käyttävät varatut. Ei kasvoja, vaan pelkästään alaston kroppa ja ilmoitus seksin etsinnästä.

14. Kunnon mies

Tinderistä löytyy myös niitä kunnollisia miehiä, joilla on kattavasti kuvia itselle tärkeistä asioista. Sellaisia kuvia ja teksti, joista saa oikeanlaisen kuvan henkilöstä ilman, että on vielä jutellut sanaakaan. Nämä ovat kultakimpaleita!

Edelliset esimerkit ovat stereotyyppisiä miehiä, mutta samankaltaiset ongelmat pätevät myös naisten käytöksessä.

Profiili kannattaa suunnitella hyvin ja kuvat valita harkiten. Ne mitä kuviin valitsee, osoittaa, mikä itselle on elämässä tärkeää. Vastapuolen on mahdoton arvata hyviä puolia, jos niitä ei ole näkyvillä. Ota Tinderistä kaikki irti ja katso vinkit hyvään profiiliin tästä

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat