Kuva: AOP

20 merkkiä, joista tiedät olevasi Pokémon Go -addikti

21.07.2016 11:45 - Emmi Moilanen

Hurjaan suosioon vain muutamassa viikossa noussut peli villitsee nyt kaikenikäisiä ja saattaa aiheuttaa mitä kummallisempia riippuvuusoireita.

Viimeisen viikon aikana ei ole ollut enää epätavallista, että ihmiset kerääntyvät puistoon tai tietylle aukiolle tuijottamaan tiivisti puhelimiaan. Pokémon Go -peli on villinnyt kaikenikäiset jahtaamaan älypuhelimillaan oikeaan maailmaan sijoittuvia, virtuaalisia Pokémon-hahmoja.

Tarkista alta, oletko jo koukuttunut Pokémon Go:n pelaamiseen.

1. Ystäväsi jotka eivät pelaa, ajattelevat, että olet opetellut jonkin eksoottisen kielen.”Rattata, spearow ja zubat” eivät sano heille mitään.

2. Olet yhtäkkiä myöhässä jokaisesta sopimastasi tapaamisesta. Tämä johtuu siitä, että avaat pelin aina, kun liikut kävellen jonnekin, ja et voi vastustaa houkutusta pysähtyä pokestopin kohdalle.

3. Olet harkinnut koiran hankkimista. Tällöin saat tekosyyn liimautua entistä useammin kiinni kännykkääsi, sillä tarvitseehan koira liikuntaa ulkona useita kertoja päivässä.

4. Ystäväsi luulevat sinun tehneen elämäntapamuutoksen, sillä puhut jatkuvasti haluavasi ”salille”.

5. Innostuneisuutesi on kasvanut aivan uudelle tasolle ja tuuletat spontaanisti aina, kun havaitset puhelimesi näytöllä pokemonin, jota sinulla ei vielä ole.

6. Tunnet myös syvempiä epätoivon hetkiä, kuin koskaan aikaisemmin. Tämä johtuu siitä, että peli jumittaa ja kaatuu yllättäen.

7. Teeskentelet suunnistavasi Google Mapsin avulla, etkä suinkaan myönnä tuijottavasi kännykän ruutua tiiviisti vain pokemonien takia.

8. Olet ollut useita kertoja vaarassa jäädä auton tai pyörän alle jahdatessasi pokemoneja - sillä teet kaikkesi kerätäksesi ne kaikki.

9. Näet jopa unia Charizardin löytämisestä. Et voi luovuttaa, ennen kuin olet saavuttanut haluamasi.

10. Olet harkinnut kännykkäsi nettiliittymän vaihtamista sellaiseen, jossa on rajaton datansiirto.

11. Päätökset, jotka koskevat pokemonien metsästystä, ovat kasvaneet suuremmaksi kuin päätökset siitä, pitäisikö sinun vielä jatko-kouluttautua tai vaihtaa asuntoa.

12. Vanhempasi ei enää ymmärrä lainkaan, mistä puhut, kun juttelet hänen kanssaan. Ainoat puheenaiheesi rajautuvat pokemonien ja pokepallojen ympärille.

13. Suhtaudut peliin, kuin se olisi esikoislapsesi. Kestät kritiikkiä hyvin vähän - etkä lainkaan niiltä henkilöiltä, jotka eivät itse pelaa.

14. Jos joku vihjaa sinun olevan koukussa, perustelet riippuvuuttasi sillä, että näet pelatessasi runsaasti myös uusia maisemia, maanmerkkejä sekä kulttuuria.

15. Whatsapp-keskustelusi ja ryhmäsi ovat muuttuneet kaikki pokemon-aiheisiksi. Keskustelet avoimesti myös työyhteisösi tai opiskelukavereidesi ryhmäkeskustelussa siitä, millä tasolla olet pelissä ja kyselet seuraa pokemonien metsästykseen.

16. Et halua enää vastata puheluihisi, sillä akkua täytyy säästää pelaamista varten.

17. Olet ostanut virtapankin – tai useammankin vain sitä varten, että puhelimen akku ei pääse vahingossakaan loppumaan kesken pokemonien metsästyksen.

18. Olet kiitollinen pelin olemassaolosta, sillä elämäsi tarvitsikin uuden tarkoituksen katsottuasi Orange Is the New Blackin uusimman tuotantokauden loppuun.

19. Sovit tapaamisia ystäviesi kanssa nykyään vain sen takia, että pääsette yhdessä pokemon-metsälle.

20. Innostut hetkellisesti nähdessäsi kadulla tavallisen lokin, sillä ensimmäinen ajatuksesi on, että se on jokin pokemoneista.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Löytöeläinkodin mainos ihastuttaa - tarjoaa kodittomia koiria mukaan Pokémon-jahtiin

Lue myös: Justin Bieber pelasi Pokémon Go:ta New Yorkissa - kukaan ei tunnistanut

Kilpailut

Uusimmat