5 asiaa, jotka on hyvä pitää mukana rikosten varalta - löytyvätkö sinulta?

09.09.2014 13:20 - Senni Loikala

Vaikka rikoksen uhriksi joutumista ei kannata liikaa pelätä, voi olla hyvä pitää  muutamia turvallisuutta lisääviä asioita mukanaan.  

Monesti ei tarvitse kuin vilkaista iltapäivälehtien otsikoita, niin tietää ikävien rikos- ja väkivaltatapausten olevan mahdollisia myös kotimaassa. Toivottavasti joskus pääsemme tilanteeseen, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä väkivaltaa. Your Life After 25 -sivusto listaa turvallisuuttasi lisääviä välineitä.

Kännykkä ja laturi

Puhelin on tärkeää muistaa ottaa aina mukaan. Pidä huoli, että olet ladannut sen ennen ulos lähtöä. Myös laturi voi olla hyvä sujauttaa käsilaukkuun. Jos joudut rikoksen kohteeksi, pystyt saamaan apua nopeammin soittamalla hätänumeroon.

Puhelimeen on hyvä tallentaa läheistesi yhteystiedot siltä varalta, että joudut esimerkiksi onnettomuuteen. Lisäksi ainakin poliisin ja palokunnan numerot voivat olla hyvä löytyä puhelimen muistista.

Käteistä

Monet maksavat lähestulkoon aina kortilla eikä mukana välttämättä ole käteistä. Sitä on kuitenkin hyvä olla sopiva määrä lompakossa kaiken varalta. Voi olla, että killingit pelastavat sinut täpärästä tilanteesta.

Pippurisumutin

Jos kimppuusi hyökätään, voit puolustautua suihkuttamalla pippurisumutetta. Sen käyttöä kannattaa harjoitella jo etukäteen, mieluiten ulkona paikassa, jossa ei ole yleisöä. Tositilanteen tullen on tärkeää, että osaat käyttää sumutetta nopeasti ja turvallisesti.

Kamera

Jos puhelimessasi ei ole kameraa, kannattaa mukana pitää esimerkiksi pientä pokkaria. Kamerasta voi olla hyötyä mitä erilaisemmissa tilanteissa auto-onnettomuudesta ryöstöihin. Jos saat todistusaineistoa rikoksesta, voi se olla avainasemassa tapauksen selvittämisessä.

Flashlight-taskulamppu

Pienikokoisesta, esimerkiksi avaimenperään kiinnitettävästä taskulampusta voi olla apua monenlaisissa tilanteissa. Jos jäät hissiin jumiin sähkökatkoksen aikaan, voit esimerkiksi valon avulla etsiä hissistä huoltoyhtiön palvelunumeron.

Lue myös: Turvallisuutta liikenteeseen: Uusi keksintö voi estää kuskin nukahtamisen

Lähde: Your Life After 25

Kilpailut

Uusimmat