Kuva: Fotolia

80 koululaista ajeli päänsä kaljuksi - syy tempauksen taustalla koskettaa

20.04.2016 20:15 - Iiro Myllymäki

Oppilaat halusivat osoittaa tukensa koulukaverilleen.

9-vuotias Marlee Pack tuskin olisi osannut odottaa koulukavereiltaan niin hienoa suhtautumista hänen syöpädiagnoosiinsa kuin hän vähän aikaa sitten sai. Coloradossa asuvalla tytöllä on diagnosoitu alveolaarinen rabdomyosarkooma, eli syöpä, joka kehittyy kehon tukikudoksissa. Syövän vuoksi Marlee on menettänyt hiuksensa, ja hänen koulukaverinsa halusivat osoittaa hänelle tukensa ajamalla omat päänsä kaljuiksi.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Marleen paras ystävä Cameron McLaughlin ajatteli lahjoittaa Marleelle pätkän omia hiuksiaan. Tämä ei kuitenkaan tuntunut riittävältä, joten hän päätti ajella omat hiuksensa tukeakseen ystäväänsä.

- Kun Cameron kertoi Marleelle, että hän aikoo ajella päänsä kaljuksi, Marleen kasvoille levisi leveä hymy ja hän sanoi, että ”voimme olla kaljuja bestiksiä yhdessä”, Cameronin äiti Cheray McLaughlin kertoo Today-verkkosivustolle.

Eläväisempi ja onnellisempi

Lopulta Cameronin idea laajeni huikeisiin mittasuhteisiin. Maaliskuun 16. päivänä yhteensä 80 Meridianin alakoulun oppilasta, kolme naisopettajaa, molemmat miesrehtorit ja myös yhden oppilaan äiti ajelivat päänsä kaljuiksi osoittaakseen sympatiansa Marleelle. Tempauksella kerättiin samalla rahaa St. Baldrickin säätiölle, joka tukee lapsuusajan syövän tutkimusta. Rahaa saatiin kerättyä noin 22 000 euroa.

- En olisi uskonut, että niin moni ajelisi päänsä. Tuntuu hyvältä, ettei ole ainoa kalju, kun menee kouluun, Marlee sanoo.

Marleen äiti Shelly Pack kertoo tempauksen vaikuttaneen selvästi Marleen mielialaan.

- Hänellä on ollut paljon vaikeuksia viimeisimmän vuoden aikana. Minusta tuntuu, että nyt hän suhtautuu elämään päättäväisesti. Tämä tapahtuma teki hänestä eläväisemmän, itsevarmemman ja onnellisemman, ja äitinä se on ihana nähdä, Pack kertoo.

Lue myös: Perheen pojat ajoivat päänsä kaljuiksi koskettavasta syystä, katso tunteellinen video

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat