Pikkupoika manaa maailman tilaa suorasanaisesti - itkuisasta videosta hurja nettihitti

06.07.2016 14:45 - Iiro Myllymäki

Monet eivät aikuisinakaan mieti maailman menoa yhtä syvällisesti kuin videon poika.

Maailma on kovin karu paikka, ainakin erään pikkupojan mielestä. Internetissä leviää video pienestä, turvaistuimessa istuvasta pojasta, joka puhuu lohduttomasti itkien maailman tilasta ja siitä, miten ihmiset tuhoavat maapalloa.

- Planeettamme tuhoutuu. Ihmiset ovat niin ilkeitä sille. He heittävät roskia maahan, he kaatavat puita ja tekevät metsistä teitä. Heidän täytyy miettiä, mitä he ovat tekemässä, poika sanoo videolla.

Poika on myös huolissaan eläinten kohtelusta. Poika itkee, että ”en vain halua, että eläimet kuolevat” ja myöhemmin päivittelee, että ”voi hyvänen aika, eläinvauvat, hyvänen aika”.

"Vihaan heitä"

Pojalla on suunnitelma. Hän sanoo, että aikuisena hän aikoo taistella ikäviä ihmisiä vastaan. Pojan äiti ehdottaa, että poika voisi esimerkiksi tehdä julisteita eikä hänen tarvitsisi tapella ihmisiä vastaan.

- Teen sen ja taistelen. Aion huutaa heille. Tai minulla on parempi idea. Aion huutaa heidän korvaan. Vihaan heitä, poika väittää tomerasti.

Awareness Act -Facebook-sivulla jaettu video on saanut jo melkein miljoona näyttökertaa ja yli tuhat kommenttia. Kommenteissa ollaan pahoillaan siitä, että poika kantaa koko maailman tuskaa harteillaan jo niin pienenä, mutta sanotaan myös, että lapsella on enemmän järkeä päässä kuin useimmilla aikuisilla. Katso video alta:

Kilpailut

Uusimmat