Kuva: Shutterstock

Irlannin edustajaa sensuroitiin Euroviisujen semifinaalissa - yritti ujuttaa esitykseen viestin

08.05.2024 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kannanotto ehdittiin huomata ennen esitystä.

Irlannin euroviisuedustajaa jouduttiin sensuroimaan ennen esitystä eilisessä ensimmäisessä semifinaalissa. Edustaja Bambie Thug oli kirjoittanut irlantilaisen The Journal -uutismedian mukaan sääriinsä muinaisella ogamin aakkostolla Gazan tilanteeseen kantaaottavat tekstit "Palestiina vapaaksi" ja "tulitauko".

Euroviisuja hallinnoiva EBU kuitenkin määräsi tekstit poistettaviksi, sillä se ei salli poliittisia kannanottoja. Artistin iholle jäi enää neutraali "kruunatkaa noita".

Artisti perusteli kannanottoaan aiheen tärkeydellä ja omilla arvoillaan.

- Minulle se oli hyvin tärkeää, koska olen oikeudenmukaisuuden ja rauhan puolella. Valitettavasti minun täytyi vaihtaa viesti pelkkään "kruunatkaa noita" -tekstiin EBU:n käskystä, artisti kommentoi.

Tekstit nousivat heti puheenaiheeksi myös sosiaalisessa mediassa kuten X-sovelluksen postauksissa. Yhden julkaisuista voit katsoa alta tai täältä.

Irlannin edustaja Bambie Thug meni ensimmäisestä semifinaalista jatkoon, eli edustaja nähdään myös lauantain finaalissa. Euroviisufinaalia voi seurata 11. toukokuuta Suomen aikaa klo 22 alkaen Yle TV1 -kanavalla.

Irlannin edustaja Bambie Thug (kuva: AOP)

Lue myös: Suomi pääsi jatkoon Euroviisujen semifinaalissa - katso, mitkä muut maat saivat myös jatkopaikan

Lue myös: Ylen musiikkitoimittaja irtisanoutui protestina - syynä Euroviisut

Lähde: The Journal

Kilpailut

Uusimmat