Mitä? Nuorin Mensan jäsen on vasta 3-vuotias!

07.05.2012 11:45 - Eeva Rajala

Älykkyyden hyväksi toimivan kansainvälisen Mensa-järjestön nuorin jäsen kulkee vielä vaipoissa.

Anthony Popa Urria on kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäinen, mutta hänen älykkyytensä on Albert Einsteinin tasoa.

Pojan älykkyysosamäärä on 154, eli lähes samassa tasossa kuin Einsteinilla ja Stephen Hawkingilla. Älykkyysosamäärän normaalitaso on 100.

Siinä, missä useimmat kolmivuotiaat hykertelevät Hämä-hämä-häkkiä ja piirtelevät vahaväreillä, tämä calgaryläinen pikkupoika luettelee kirjaimet aakkosjärjestyksessä alusta loppuun ja lopusta alkuun, laskee virheettömästi yhdestä tuhanteen, luettelee aurinkokunnan kaikki planeetat, viikonpäivät, kuukaudet sekä vuodenajat.

Pikkupoika puhuu kolmea kieltä, englantia, espanjaa ja vähän romaniaa. Hän pystyy myös kirjoittamaan oman nimensä ja paljon muita sanoja. Lisäksi hän pystyy kokoamaan muun muassa 70-palaisen palapelin. Hän pystyy myös lukemaan lauseita kirjoista, joita hän ei ole aikaisemmin nähnyt.

Pojan isoäiti Felicia kertoo huomanneensa Anthonyn mielenkiinnon ympäröivää maailmaa ja oppimista kohtaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

- Hän oli hyvin valpas neljän kuukauden ikäisestä asti, Felicia kertoo.

Puolen vuoden ikäisenä poika tunnisti jo kirjaimia, vaikkei vielä puhunutkaan. Helmikuussa Laura-äiti vei poikansa Lontooseen, missä älykkyysosamäärä testattiin. Kanadan Mensan hallituksen jäsen Vicky Herd kertoo hämmästyneensä, kun näki Anthonyn uusimpien jäsenten listalla.

- Ajattelimme, että syntymäaika on kirjoitettu vahingossa väärin, Herd kertoo.

Lähde: Timescolonist

Kilpailut

Uusimmat