Ei viikonloppusuunnitelmia? Nämä eläinpaikat sopivat urbaaniperheille

21.07.2012 12:15 - Senni Loikala

Tällä viikolla uutisoitiin, että kaupunkilaiset ovat täysin vieraantuneet perinteisistä maatilan kotieläimistä. Voice kokosi sellaisia eläinparatiiseja, jotka houkuttelevat myös kaupunkilaisperheitä.

Maaseudun Tulevaisuus -lehti uutisoi tällä viikolla, että tavanomaiset kotieläimet, kuten lehmät ja siat, ovat kaupunkilaisille niin vieraita, ettei niitä edes välttämättä tunnisteta.

- Eihän tavallisilla kaupunkilaisperheillä ole mitään asiaa saatikka mahdollisuutta edes päästä tutustumaan maatiloille eläimiin, kommentoi eläinten hoitaja Teija Jokinen Maaseudun Tulevaisuudessa.

Onneksi useissa kaupungeissa tai niiden lähistöllä on kuitenkin eläintiloja, jotka ovat urbaaniperheiden paratiiseja. Voice kokosi sellaisia paikkoja, joissa perinteiset maatilan eläimet majailevat ja jotka sijaitsevat automatkan päässä suurimmista kaupungeista.

1. Pääkaupunkiseutu:

Fallkullan eläintila. Fallkullanin navetoissa elelee lampaita, vuohia, nautoja, sikoja, ankkoja, kanoja, kaneja, kissoja ja hevosia. Eläintila sijaitsee Malmilla, Helsingissä. Voit tutustua tilaan paremmin täältä.

Haltialan eläintila. Peltojen ympäröimän Haltialan tiluksilla on entisen kartanon rakennuksia ja navetta. Kotieläimet tepastelevat ulkona yleensä kesäkuusta lokakuun puoliväliin. Haltialan eläintila sijaitsee myös Helsingissä. Tarkempia tietoja löydät täältä.

Kungsbackan kotieläintila. Porvoon Ilolassa sijaitsevalla tilalla pääsee tutustumaan myös aaseihin, poroihin, minipossuihin, sonneihin ja kalkkunoihin. Lisää tietoja Kungsbackan tilasta löydät täältä.

2. Turku:

Taattisten tila. Tämä vanha ratsutila sijaitsee Turun saaristossa, Naantalissa. Lapset ja aikuiset pääsevät tekemään tuttavuutta perinteisten kotieläinten, kuten hevosten, kukkojen ja kilien kanssa. Voit tutustua Taattisten tilaan täältä.

Sievolan tila. Paimiossa sijaitsevalla Sievolan tilalla on perinteisten kotieläinten, kuten hevosten ja kanien, lisäksi myös eksoottisempia otuksia. Sievolassa pääsee tutustumaan niin kenguruihin, alpakoihin kuin haisunäätiinkiin. Lisätietoja löydät täältä

Kanniston kotieläintila. Tämä Alastarossa sijaitseva tila on parinsadan eläimen koti. Samasta idyllistä löytyy laaja katras monia perinteisiä kotieläimiä ja lisäksi siellä on suuri kanitarha. Voit tutustua Kanniston eläintilaan täältä.

3. Tampere:

Lasten Eläintarha. Särkänniemen huvipuistossa on oma eläintarha, jossa on muun muassa alpakoita, luppakorvakaniineja ja poneja. Kesän 2012 uudet asukit ovat mikropossut Maisa ja Pipsa. Lisää tietoja Lasten Eläintarhasta löydät täältä.

Kiviniityn Kotieläinpuisto. Tämän sastamalaisen eläinpuiston erikoisuuksia ovat muun muassa jakkihärkä, guanakot, ketut, riikinkukot ja joutsenet. Lisäksi puistosta löytyy myös perinteisempiä maatilan eläimiä. Voit käydä lukemassa lisää tamperelaisten suosimasta kotieläinpuistosta täältä.

Huittulan kotieläinpiha. Varaamalla ajan pääset tutustumaan perinteisiin maatilan kotieläimiin. Joukossa on myös muutama muu eksoottisempi eläinlaji. Voit tutustua eläinpihaan täältä.

Tunnistatko sinä tai lapsesi vielä maatilan perinteiset kotieläimet?

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

Kilpailut

Uusimmat