RoboCop on kohta todellisuutta!

02.10.2012 09:15 - Eeva Rajala

Siinä missä elokuvafanit odottavat herkeämättä uutta RoboCop-elokuvaa, tiedemiehet kyhäävät oikeaa robottipoliisia partioimaan kaupunkien kaduille. 

RoboCop-elokuvan julisteessahan lukee: "Osaksi ihminen. Osaksi kone. Kokonaan poliisi. Poliisityön tulevaisuus". Floridassa yliopistotutkijat ovat työstämässä kauko-ohjattavia robottipoliiseja, jotka voisivat partioida kaduilla.

Komentajakapteeni Jeremy Robins Yhdysvaltain laivastoreservistä on mukana suunnittelemassa robotteja. Robinsin mukaan robottien avulla he haluavat antaa muuten työkyvyttömille poliiseille ja veteraaneille mahdollisuuden vielä kerran palvella poliisivoimissa.

- Telebotien avulla esimerkiksi vammautuneet poliisit voivat toimia etänä monella tapaa samoin kuin normaalipoliisit - he ovat vuorovaikutuksissa yhteisön kanssa, he saavat partioivat ja vastata hätäpuheluihin, Robins kertoo.

Robins onkin lahjoittanut telebotien suunnittelutyöhön 20 000 dollaria eli yli 16 000 euroa yliopiston laboratoriolle. Lisäksi hän on lainannut toiselta taholta kahta aikaisempaa taistelurobottiprojektia varten rakennettua robottia, joita voidaan käyttää hyväksi robottipoliisien suunnittelussa.

- Telebotin pitää näyttää tarpeeksi pelottavalta ja arvovaltaiselta, jotta ihmiset tottelevat sen käskyjä. Ei se ole telebot, joka käskee sinua, vaan se poliisi kontrolloimassa telebotia käskee sinua, Robins muistuttaa.

Kestänee kuitenkin vielä pitkään, että yhtään robottipoliisia näkyy Yhdysvaltojen tai muiden maiden kaupunkien kaduilla. Monta estettä on vielä ylitettävänä, ja yksi suuri este on se, ovatko ihmiset valmiita pyytämään apua robotilta hätätilanteessa?

Lähde: Discovery

Kilpailut

Uusimmat