Mikä on oranssin värin salaisuus? Kaakaokin maistuu paremmalta!
Brittiläiset ja espanjalaiset tutkijat halusivat selvittää, miten kaakao maistuisi mahdollisimman hyvältä. Tulosten perusteella näyttää siltä, että ihmiset tosiaan syövät myös silmillään.
Tutkijat antoivat koehenkilöille kaakaota punaisista, valkoisista, kermanvärisistä ja oransseista mukeista. Koehenkilöt olivat sitä mieltä, että oransseista ja kermanvärisistä mukeista nautittu kaakao oli parhaan makuista.
- Ruoka-astian väri voi korostaa jotain ominaisuuksia kuten makua ja tuoksua, kertoo tutkija Betina Piqueras-Fiszman.
Taitaa kahviloiden ja baarien kaakaomukit hiljalleen muuttua oranssin ja kermanvärisiksi.
Lähde: Redorbit
Kilpailut
Uusimmat
Alexander Stubb vihitään kunniatohtoriksi - korkein mahdollinen yliopiston kunnianosoitus
Mehiläislive tulee taas - seuraa läheltä ahkerien pörriäisten arkipuuhia
Nuorten päihteidenkäytössä uusia piirteitä, selviää WHO-Koululaistutkimuksesta
Suomalaisen elokuvaohjaajan elokuva nappasi kaksi palkintoa Cannesissa
Ibe perui yllättäen kesän keikkakiertueensa: "Olen hakenut ammattiapua"
Näytä lisää