Mikä keksintö - jääpalat kertovat, kuinka paljon juot alkoholia! Katso

10.01.2013 15:45 - Niina Jokiaho

Nuori insinööri kyllästyi arvailemaan, kuinka paljon edellisiltana tuli juotua. Ongelman ratkaisi keksintö, joka näyttää jääpalalta ja myös vilkkuu musiikin tahtiin.

Kyse ei ollut pelkästään muistinmenetyksestä, vaan jenkkiopiskelija Dhairya Dand joutui sairaalaan juotuaan liikaa opiskelijabileissä. Estääkseen tapahtuman toistumisen Dand kehitti jääpalan näköisen laitteen joka kertoo, kuinka paljon alkoholia illan aikana juo.

Led-valoin varustettu muovinen jääpala myös varoittaa, milloin on syytä lopettaa juominen. Yhden drinkin jälkeen jääpalan valo muuttuu vihreästä keltaiseksi. Kahden drinkin jälkeen valo muuttuu punaiseksi eli huomauttaa, että tahtia pitää hidastaa.

Jos juoja kuitenkin edelleen kumoaa drinkkejä tasaiseen tahtiin, pystyy laite myös lähettämään juomarin ystävälle varoittavan tekstiviestin.

Dand testasi laitetta itse ja huomasi muovijääpalojen oikeasti toimivan. Palat on myös rakennettu niin, että ne vilkkuvat ympärillä kuuluvan musiikin tahtiin. Katso video keksinnöstä alta.

Miehen mukaan pieni vekotin sopii parhaiten nuorille, jotka hakevat humalaa juomalla useita drinkkejä lyhyessä ajassa. Suuri määrä alkoholia nopeasti juotuna saattaa aiheuttaa voimakkaan humalatilan ja voi johtaa jopa kuolemaan.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat