IL: Näin Suomi juo: Pääkaupunkiseudulla siemaillaan punkkua, Lapissa maistuu viina

22.07.2013 10:15 - Rea Tallgren

Alkon myyntitilastot paljastavat, mitkä alkoholijuomat maistuvat eri puolilla Suomea. Iltalehden mukaan eniten kirkkaita menee Pohjois-Suomessa, sen sijaan Uudellamaalla siemaillaan punaviiniä.

Iltalehti on listannut millaisia juomia eri puolilla Suomea suositaan. Lehti on saanut Alkon myyntitilastoista selville, että Uudellamaalla siemaillaan punaviiniä 2,8 litraa asukasta kohti. Vähiten Uudellamaalla nautitaan roseeta ja muita mietoja viinejä 0,3 litraa per asukas. Yhteensä kurkusta meni alas 9,3 litraa asukasta kohden.

Etelä- ja Pohjois-Savossa juodaan eniten viinaa ja muita väkeviä ja vähiten roseeta ja muita mietoja viinejä. Pohjois-Savossa juodaan 8,5 litraa per asukas ja Etelä-Savossa 9,0 litraa per naama.

Keski-Suomessa suositaan myös viinaa ja muita väkeviä. Niitä kulutetaan 2,5 litraa per asukas. Myös keskisuomalaiset jättävät roseet ja muut miedot viinit Alkon hyllyihin. Keski-Suomessa juodaan 8,5 litraa per asukas.

Lapissa suositaan viinaa. Siellä väkeviä ja kirkkaita kuluu peräti 4,3 litraa per asukas. Miedot viinit ja muut juomat mukaan lukien Lapissa asuvat juovat 11,7 litraa asukasta kohden.

Varsinais-Suomessa, Pohjamaalla ja Ahvenanmaalla suosittiin viinan sijaan punaviiniä.

Satakunta, Pirkanmaa, Keski-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Kanta-Häme kaikki suosivat eniten viinaa ja muita väkeviä. Näissä juomiset per asukas vaihtelivat Pohjois-Pohjanmaan 5,7 litrasta Etelä-Karjalan 9 litraan.

Luvut perustuvat Alkon myyntitilastoihin 2012.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat