Uusi trendi: Superhelpolla hunajadieetillä laihtuu vauhdilla

02.12.2013 14:15 - Heli Thoren

Voiko se olla näin helppoa: Syö lusikallinen hunajaa ennen nukkumaan menoa ja hoikistut.

Unohda kaalikeitot ja laihdutuspirtelöt, nyt hoikistutaan hunajan avulla. Ohjeet ovat helpot: Syö yksi ruokalusikallinen hunajaa juuri ennen nukkumaan menoa. Tämä riittää.

Ravintoterapeutti Mike McInnes on tutkinut hunajan vaikutuksia. Miehen mukaan hunaja käynnistää aineenvaihdunnan toimimaan tehokkaammin yötä vasten. Parhaimmillaan hunaja polttaa rasvaa yön aikana. Hunajan kerrotaan myös auttavan makeanhimoon seuraavan päivän osalta. Hunajan kerrotaan parhaimmillaan vievän makeanhimon kokonaan.

McInnes havaitsi, että makeaa syövät ihmiset totuttavat aivonsa myös sokeriin. Siksi aivot saattavat tulla "nälkäiseksi" niin, että heti aamusta maistuisi vaikkapa palanen suklaata. Kun voimakas impulssi tulee aivoista, sitä on hyvin vaikea vastustaa. McInnesin mukaan aivot on luotu niin, että ne suojelevat kehoa sokerimyrkytykseltä. Siksi, kun on syönyt paljon makeaa, aivot viestivät, että nyt riittää. Sokerin säätely on monilla kuitenkin vaurioitunut, koska sokeria on nykyisin niin paljon joka paikassa: leivässä, muroissa, jogurteissa ja niin edelleen.

McInnes uskoo, että hunajalla voimakas sokerinhimo voi olla taltutettavissa. Ennen yötä nautittu makea pitää kehon tyytyväisenä vielä aamullakin.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat