Onko siitä jo niin kauan? Katso mistä aiheista kohistiin otsikoissa 15 vuotta sitten

07.07.2014 13:45 - Laura Sulkava

Muistatko vielä mistä viihdemaailmassa kohistiin vuonna 1999? Muun muassa Richard Gere, David Beckham ja Salkkarit olivat otsikoissa jo silloin.

Alla kuumimpia puheenaiheita 15 vuoden takaa.

Tähtien sota: Episodi I - Pimeä uhka

Edellinen Tähtien Sota -elokuva oli julkaistu vuonna 1983, joten uutta leffaa oli odotettu kuin kuuta nousevaa. Se olikin vuoden katsotuin elokuva ja saavutti yli miljardin lipputulot maailmanlaajuisesti. Myös elokuvat Kuudes Aisti ja Toy Story 2 olivat kuumaa kamaa samana vuonna.

Richard Gere

Viisikymppinen näyttelijäkomistus valittiin maailman seksikkäimmäksi mieheksi People-lehden vuosittaisessa äänestyksessä.

Teletapit

Uusi lapsille suunnattu televisiosarja julkaistiin. Värikkäät, puhettaan toistavat hahmot valtasivat kodit ja lapset olivat innoissaan. Paljon hälyä herätti teletappien sateenkaariväritys, joka liitettiin homoseksuaalisuuteen.

Tiesitkö jo, että Teletapit tekevät paluun!

Lance Armstrong

Urheilumaailman kuumimpiin puheenaiheisiin kuului pyöräilijä Lance Armstrong. Hän voitti nimittäin ensimmäistä kertaa Tour de France -kilpailun.

Luonnollisesti nykypäivänä, kun tiedetään Armstrongin kärynneen dopingista, ei saavutuksia arvosteta ehkä samalla tavalla enää.

Teho-osasto

Huippusuositussa sairaalasarjassa tapahtui sydäntä särkevä muutos, kun Doug Rossia näytellyt George Clooney jätti sarjan ja päätti keskittyä elokuviin.

Hänet nähtiinkin seuraavien 12 kuukauden aikana kolmessa elokuvassa, jotka olivat Meren raivo, Kolme kuningasta sekä Voi veljet, missä lienet.

Posh Spice ja David Beckham

Nyt 15 vuotta naimisissa ollut pariskunta oli jatkuvasti otsikoissa jo suhteensa alkuvuosina. Victoria Adamsista tuli virallisesti Beckham, kun pari meni naimisiin prameassa hääseremoniassa.

Bilebändinä oli 18 henkinen ryhmä, jotka soittivat Spice Girlsin musiikkia koko illan ajan.

Salatut elämät

Ensimmäinen jakso Salatuista elämistä nähtiin 25.1.1999. Sarjaa oli tarkoitus tehdä 540 jaksoa eli vuoteen 2002 asti. Suosio on kuitenkin ollut jatkuvaa ja sarja on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu.

Mambo No. 5

Lou Began kesähitti Mambo No. 5 tanssitti kansaa aina kyllästymiseen asti. Suomen Virallisella Listalla mukaansa tempaava renkutus pysyi yhteensä 13 viikkoa, joista 5 ensimmäisellä sijalla. Bega esiintyi myös Suomessa Puhdas Elämä Lapselle -konsertissa.

Napster

Netin musiikin latauspalveluiden isä lanseerattiin vuonna 1999. Vielä silloin käyttöä ei paheksuttu ehkä samoin kuin tänä päivänä. Parin vuoden toiminnan jälkeen palvelu suljettiin.

JFK Jr.

Kennedyjen suvun kirous jatkui surullisesti, kun vain 38-vuotias John Fitzgerald Kennedy Jr. hänen vaimonsa ja siskonsa kuolivat traagisesti lento-onnettomuudessa.

Y2K eli Millenium

Vuosituhannen vaihdetta odotettiin innoissaan sekä ehkä jopa hieman jännityksellä. Ihmisten huulilla pyöri hysteriaa lietsonut kysymys, tuleeko maailmanloppu? Ei tullut.

Euro

Euron käyttöönotto loi paljon eripuraa. Vaikka Suomessa Euro otettiin käyttöön tilivaluuttana, ei siihen oltu vielä käteisvaluutan käyttöönottoon, eli vuoteen 2002 mennessäkään, kunnolla totuttu.

Yksi Euro oli, hankalasti, noin kuusi markkaa. Tarkasti 5,94573.

Edellisten lisäksi myös esimerkiksi Big Brother Show alkoi Hollannissa, maailman väkiluku ylitti 6 miljardia ja Mika Häkkinen voitti toisen F1-maailmanmestaruutensa.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat