Suomalaiset lahjoittivat Specsaversin keräykseen tuhansia silmälaseja

06.11.2014 10:59 - Rea Tallgren

Sen sijaan, että vanhat lasit keräävät pölyä lipaston laatikossa tai lasten leikeissä, kannattaa ne antaa eteenpäin ja tehdä jonkun toisen elämästä paljon helpompaa.

Viime vuosina suomalaiset ovat lahjoittaneet Specsavers Optikko -liikkeisiin yhteensä lähes 30 000 silmälasiparia. Pelkästään tuore, 9.10.-2.11.2014 järjestetty keräys sai suomalaiset lahjoittamaan hyvään tarkoitukseen tuhansia laseja.

Suomalainen optikkoryhmä lähtee marras-joulukuun vaihteessa viemään lahjoitettuja laseja Tansanian Morogoroon. Lasien vahvuudet ja kunto tutkitaan Suomessa, ja avuntarvitsijoille tehdään näöntarkastus, jotta lasien joukosta löytyy uudelle omistajalle sopivat silmälasit.

- Tämän kaltainen hyväntekeväisyysprojekti on helppo ja vaivaton tapa auttaa, mutta yhdelläkin lahjoitetulla silmälasiparilla voi olla suuri merkitys. Silmälaseja voi tuoda Specsavers-liikkeisiin myös ympäri vuoden. Huolehdimme, että lasit pääsevät mukaan tuleville hyväntekeväisyysmatkoille. Tansaniassa laseille on enemmän käyttöä kuin kotona kaappien perällä, Specsaversin viestintäjohtaja Irene Hernberg toteaa.

Runsaiden silmä- ja aurinkolasilahjoitusten lisäksi avustusmatkalle lähtee mukaan myös matkalaukullinen Crocs Nordicin lahjoittamia Crocs-jalkineita.

Hyväkuntoisia ja ehjiä silmä- ja aurinkolaseja otetaan vastaan ympärivuotisesti kaikissa Specsavers Optikko -liikkeissä. Pulaa on varsinkin lasten laseista ja kehyksistä, joissa on suuret voimakkuudet.

Kilpailut

Uusimmat