Invalidimalleja catwalkilla - New Yorkin muotiviikoilla tehtiin historiaa

18.02.2015 22:45 - Reetta Haverinen

Antonio Urzin luomuksia esitelleet mannekiinit todistivat, että catwalkit eivät kuulu ainoastaan huippumalleille.

New Yorkin muotiviikoilla nähtiin viime viikolla varsin harvinainen näky. Catwalkin parrasvaloissa eivät tällä kertaa komeilleet pelkästään hoikat ja pitkät mannekiinit, vaan muotiluomusten esittelijöiksi pääsivät myös mallit, jotka kärsivät jonkinasteisesta vammasta tai synnyinviasta.

Yksi näytöksen päätähdistä oli Jack Eyers, jonka oikea jalka amputoitiin miehen ollessa 16-vuotias. Eyers sai nimensä muotimaailman historian kirjoihin, sillä hänestä tuli ensimmäinen jalkaproteesin kanssa New Yorkin muotiviikoilla näytöslavaa pitkin astellut miesmalli.

25-vuotias Eyers toimii mallinuransa ohella Models of Diversity -mallitoimiston puhemiehenä. Toimisto puhuu erilaisten mallien oikeuksien puolesta. Jos Eyers saisi päättää, nähtäisiin muotiviikoilla entistä enemmän malleja, jotka poikkeavat jollain tapaa normina pidetystä mallimuotista.

- Haluan näyttää esimerkilläni, että puutteiden tai vammojen ei tarvitse rajoittaa elämää. Toivottavasti ihmiset ymmärtäisivät, että näytöslavoille kaivattaisiin lisää invalidimalleja, Eyers toteaa.

Muun muassa Men's Health -lehden vuoden mieheksi valittu komistus puhuu arvokkaan asian puolesta. On totta, että persoonalliset mallit ovat vielä liiankin harvinainen näky muotiviikkojen näytöslavoilla.

Katso kuvat Jack Eyersistä ja muista malleista, jotka esiintyivät New Yorkin muotiviikoilla täältä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat