Valitse oikeanlainen lasi - muoto vaikuttaa juomistahtiin

07.05.2015 12:15 - Eeva Rajala

Juomiseen vaikuttaa merkittävästi se, juoko alkoholinsa suorasta vai kaarevasta lasista.

Bristolin yliopiston tutkijoiden mukaan juomalasin muoto vaikuttaa siihen, millä vauhdilla henkilö juo alkoholijuomansa, kertoo Daily Mail. Lisäksi juomavauhtiin ja juotuun määrään vaikuttaa se, onko lasissa mittamerkintöjä.

Tutkimukseen osallistui 160 miestä ja naista, joilla ei ole todettuja alkoholiongelmia. Koehenkilöt jaettiin kahteen ryhmään, joista toisille tarjoiltiin olutta kaarevasta lasista ilman mittamerkintöjä ja toisille kaarevasta lasista mittamerkintöineen.

Selvisi, että mittamerkinnöillä varustetuista laseista juoneet joivat yli minuutin hitaammin juomansa kuin toisessa ryhmässä olleet.

Vältä perinteisiä oluttuoppeja

Toisessa testissä tutkijat saivat selville, että henkilö juo hitaammin suorasta kuin kurvikkaasta lasista. Tämä näkyi testissä mukana olleiden pubien myynnissäkin.

- Näyttää, että on vaikeampaa pysyä kärryillä, miten paljon alkoholia juo, jos juo kaarevasta lasista, tutkija David Troy kertoo Daily Mail -lehden mukaan.

Jo aiemmin on saatu tuloksia siitä, että kaarevista laseista ja perinteisistä, lommokoristelluista oluttuopeista juodaan olut nopeammin loppuun kuin suorista laseista. Juomistahti oli kaksi kertaa nopeampi.

Lue myös: Nyt on hyvä hetki mennä nukkumaan - 18 merkkiä, että on aika lopettaa baari-ilta ja suunnata kotiin

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat