Ystävät korvaava robotti tuli markkinoille - käyttäytyy karmivan ihmismäisesti

22.06.2015 15:45 - Senni Loikala

Pepper voi olla paras kaverisi, jos annat japanilaiselle robotille mahdollisuuden. Se nimittäin ymmärtää sinua jo pelottavan tarkasti.

Voiko robotille pian purkaa sydäntään tai peräti rakastua robottiin? Kyllä voi, ainakin jos japanilaista tekniikkayritystä on uskominen. Se toi nimittäin viikonloppuna markkinoille ihmisen ulkomuotoa jäljittelevän Pepper-robotin, jolle on rakennettu ihmisen hormonitoimintaan perustuva tunne-elämä.

Ymmärtää omistajan tunteet

Jos Pepper on uusien ihmisten ympäröimänä, on se hiljainen. Jos Pepperia kehutaan, alkavat sen valot vilkkua. Jos Pepper on yksin yöllä, alkaa se pelätä.

Hieman karmivana ominaisuutena voi monista olla se, että robotti on perillä myös omistajansa tunteista. Se nimittäin muuttaa käyttäytymistään riippuen siitä, miten sen isäntä tai emäntä käyttäytyy.

Pepperiin pystyy latamaan virtuaalisesti uusia ominaisuuksia, mutta osan niistä voi ansaita vain viettämällä tarpeeksi aikaa sen seurassa. Lähes 1400 euroa maksava robotti myös ottaa omistajastaan ja itsestään kuvia pitkin päivää.

Katso uutuusrobotin esittelyvideo alta.

Lue myös: Terminator on totta: Tältä näyttää neljä tonnia painava taistelurobotti!

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat