Teinitytön kroppa vastaa 140-vuotiaan vartaloa - intohimoina aivan tavalliset asiat

05.08.2015 16:45 - Senni Loikala

Rochelle täytti 18 vuotta kesällä ja hän juhlisti syntymäpäiviään näyttävästi. Vaikka hän näyttää sairautensa vuoksi vanhalta, on hän muuten aivan kuin ikätoverinsa.

Filippiiniläinen Rochelle, 18, alkoi kaljuuntua kolmevuotiaana. Kahta vuotta myöhemmin hänen ihoonsa alkoi ilmaantua ryppyjä. Tuolloin hänellä diagnosoitiin harvinainen mutaatiosta johtuva tauti, progeria eli Hutchinsonin-Gilfordin syndrooma. Se saa ihmisen vanhentumaan 6-10 kertaa muita nopeammin.

Tyttö tunsi tunsi olonsa usein väsyneeksi ja hänen pituuskasvunsa pysähtyi tavallista aikaisemmin. Hän oli kuitenkin onnellinen, että hän pääsi aloittamaan koulunkäynnin muiden lasten kanssa.

- Aluksi olin hermoissani, ettei minua otettaisi kouluun, koska olen erilainen, mutta luojan kiitos minut hyväksyttiin, Rochelle kertoo.

Pikkusisaruksista huolehtimista

Nykyään Rochellen fysiikka vastaa 144-vuotiaan ihmisen kuntoa. Hänet tunnetaan hyvin kotikaupungissaan Manilassa. Nainen työskentelee vanhempiensa hedelmiä ja vihanneksia myyvässä kaupassa, jonka asiakkaat pitävät Rochellen sydämellisestä luonteesta.

Lisäksi Rochelle pitää huolta pikkusisaruksistaan, jotka ovat jo kasvaneet hänen ohitseen. Nuori nainen kertoo myös viihtyvänsä poikien seurassa, koska he suojelevat häntä ulkona.

- Pidän enemmän pojista ystävinä, koska he suojelevat minua, kun menen ulos, Rochelle sanoo.

- Rakastamani pojan kanssa tulin parhaaksi ystäväksi kuudennella luokalla. Jaan ongelmani hänen kanssaan. Hän on sielunsisareni, hän jatkaa.

Bandana-huiveja kaljun peitoksi

Nainen pitää samoista asioista kuin monet muutkin ikäisensä: pop-musiikista, muodista ja tietysti poikien kanssa hengailemisesta. Kaljunsa Rochelle tykkää peittää peruukeilla tai bandana-huiveilla. 

Rochellen elämänasenne on ihailtava. Se on saattanut auttaa häntä elämään vanhemmaksi, kuin iso osa progeriaa sairastavista ihmisistä. Lääkäreiden mukaan Rochelle voi elää vielä pitkään. Vanhin progeriaa sairastanut ihiminen eli 26-vuotiaaksi. 

Lue myös: Mitä jos lapsellasi olisi 10 vuotta elinaikaa? Tositarinan jälkeen tahdot halata perhettäsi

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat