Kuva: Fotolia

"Sinä olet kaunis" Nuoren naisen liikuttava kampanja ravistelee ajattelemaan

17.12.2015 21:45 - Eeva Rajala

Amerikkalainen elokuvantekijä muistuttaa meitä siitä, etteivät somen tykkäykset määritä sitä, miten arvokkaita olemme.

19-vuotias elokuvantekijä Shea Glover kyllästyi siihen, miten paljon feikkiä ja väärentämismahdollisuuksia sosiaalinen media sisältää. Glover muistuttaa myös, ettei ihmisarvoa mitata uudelleenjakojen määrillä tai sillä, kuinka moni ihminen seuraa sinua Facebookissa tai Instagramissa.

- Miksi se edes kiinnostaa sinua? Jos he eivät ole sinun oikeita ystäviäsi, sillä ei ole mitään väliä, Glover kertoo.

Sosiaalisessa mediassa usein kaunistellaan omaa elämää joko kuvien tai tarinoiden avulla. Kukaan ei kuitenkaan pysty olemaan täydellinen koko ajan, joten miksi yrittää sitä somessa?

Glover on se henkilö, joka loi viraalin videon siitä, miltä ihmiset näyttävät, kun heille kerrotaan heidän olevan kauniita.

19-vuotias Glover näkee omassa ystäväpiirissään sosiaalisen median vaikutuksen ihmisten itsetuntoon. Naisen mukaan vaikutus ei ole terve. Gloverin mukaan ihmiset antavat somelle luvan toimia tärkeimpänä hyväksyjänä. Ihmiset saavat hyvänolon tunteita siitä, kun huomaavat tuntemattomien ihmisten tykkäävän kuvista tai videoista.

- Annamme myös tykkäysten vähyyden vaikuttaa siihen, miten pieneksi itsemme tunnemme. Näen, miten sosiaalinen media vaikuttaa negatiivisesti oman sukupolveni arvoihin. Se riisuu meiltä yksilölliset ajatukset siitä, mitä pidämme kauniina, Glover jatkaa.

"Moni asia somessa on teeskenneltyä"

Näin syntyy ihmismassa, joka ajattelee kaikesta - erityisesti kauneudesta ja ulkonäöstä - samalla tavalla. Glover haluaa herätellä ihmisiä ymmärtämään yksilöllisyyden ja omien ajatuksien ja mielipiteiden tärkeyden.

- Voimme lisätä tietoisuutta siitä, että moni asia, johon törmäämme somessa, on teeskenneltyä. Tukekaamme niitä, jotka haluavat paljastaa totuuden, Glover kehottaa.

Glover on kehittänyt hashtagin #breathebeauty, jonka avulla hän toivoo mahdollisimman monen löytävän jälleen todellisen kauneutensa. Nainen muistuttaa myös: et ole yhtä kuin saamasi tykkäykset.


Lue myös: Pysähdy ja mieti! Sosiaalinen media voi pilata parisuhteesi - pysäyttävä video todistaa asian

Kilpailut

Uusimmat