Kuva: Fotolia

Aggressiivinen vai ihmisrakas? Katso, mitä turkin väri kertoo kissastasi

02.11.2015 15:45 - Mika Parikka

Musta kissa tuo pahaa onnea, mutta mitä muuta kissan väristä voi päätellä?

Kerroimme taannoin, että kissasi saattaa olla pahempi villipeto, kuin olit edes osannut kuvitella. Lisää kissauutisia vilisee maailmalta, kun amerikkalaistutkijat ovat selvittäneet, miten kissan väri vaikuttaa sen luonteeseen. Tutkijat selvittivät minkä väriset karvapallot ovat agressiivisia, ja mitkä toisaalta herttaisimpia.

Agressiivisimpien kissojen turkkia koristaa mustavalkoinen, harmaavalkoinen tai kilpikonnaväritys. Kilteimmillä kissoilla sen sijaan on musta, harmaa, valkoinen tai tabby karvapeite. Tabby tarkoittaa voimakaskuvioista kissaa.

Tutkimusta varten tutkijat kysyivät 1274:lta kissanomistajalta, miten heidän kattinsa käyttäytyvät erilaisissa stressaavissa tilanteissa, kuten vaikkapa kuristustilanteissa tai eläinlääkärille vietäessä. Tuo kuristus kuulostaa hieman epäilyttävältä, mutta tuskin kissoja on fyysisesti kuristettu ihan vain tutkimuksen nimissä.

Tutkijat huomasivat kissoissa myös stereotypioita. Esimerkiksi sellaiset kissat, joissa on valkoista ja jotain toista väriä, ovat useimmiten agressiivisia. 


Lue myös: Tutkimus osoittaa: Söpö kissasi on pahempi petoeläin kuin tiesitkään

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat