Äitiys on ihanaa: Kuvat vastasyntyneistä vauvoista ja tuoreista äideistä ovat upeaa katsottavaa

10.04.2015 20:45 - Noora Suomalainen

Valokuvaajan viisi vuotta kestänyt projekti lumoaa ja näyttää äitiyden ihanuuden kuvien avulla.

Valokuvaaja Jenny Lewisilla on viimeisen viiden vuoden ajan ollut käynnissä projekti, jossa hän kuvaa vastasyntyneitä vauvoja ja tuoreita äitejä. Kuvissa lapset ovat alle vuorokauden ikäisiä.

Äitiys saa ihmeitä aikaan

Lewis on julkaissut uuden kirjan nimeltä One Day Young, jossa on mukana 40 hänen ottamaansa kuvaa äideistä ja lapsista. Kuvat huokuvat valokuvaajan kuvailemaa erityistä sidettä, lämpöä ja voimaa, mitä vastasyntyneen lapsen ja äidin välillä on.

Valokuvaajan toive on, että hänen kuvansa rikkoisivat äitiyden ja synnytyksen pelot ja korostaisivat suuria tunteita, joita lapseen syntyy. Hän kertoi BuzzFeedille, kuinka hänen omat kokemuksensa vaikuttivat projektin aloittamiseen.

- Kun minusta tuli äiti, tunsin suurta vastuuta kertoa raskaana oleville naisille, että kaikki tulee olemaan hyvin. Molemmat synnytykseni olivat helppoja ja tunsin itseni rauhalliseksi ja itsevarmaksi. Tiesin, etten voinut olla ainut, joka tunsi tällä tavoin, Lewis kertoo.

Valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Upeat hetket taltioinut Lewis halusi jakaa äitiyden hyviä puolia ja luonnollisin tapa hänelle oli valokuvaaminen. Hän kuvasi naiset vain jonkin aikaa synnytyksen jälkeen. Kuvista huokuu onnellisuus.

- Ajattelin, että kuva olisi paljon voimakkaampi kuin rohkaisevat sanat, sillä viestin ymmärtää ja uskoo paremmin, kun sen näkee omin silmin, jatkaa valokuvaaja.

Alle keräsimme muutaman Lewisin ottaman kuvan.

Lisää kuvia löytyy täältä.

Lue myös: Pienokainen syntyi ilman nenää ja sieraimia: "Täydellinen ihmevauva"

Lähde: BuzzFeed

Kilpailut

Uusimmat