Kuva: Fotolia

Älypuhelimet katoavat viidessä vuodessa? Lue, mitä tulee tilalle

09.12.2015 10:45 - Reija Saarinen

Moni meistä omistaa älypuhelimelleen valtavasti aikaa päivästä. Ruotsalaiskyselyn mukaan tulevaisuus voi kuitenkin olla hyvinkin toisenlainen.

Maailma muuttuu kovaa vautia. Sen huomaa etenkin teknologiasta, joka kehittyy uskomatonta vauhtia. Tällä hetkellä jokaisen kädessä heiluu älypuhelin, mutta ruotsalaisten mukaan asia saattaa olla aivan toinen jo muutaman vuoden kuluttua.

Ruotsalaisen Ericssonin teettämän kyselyn mukaan ihmiset ovat sitä mieltä, että älypuhelimet kuolevat viiden vuoden sisällä. Kyselyyn osallistui 100 000 ihmistä 40 eri maasta, Ruotsi mukaan lukien. Tulosten mukaan älypuhelinten kuolemaan uskoo moni.

Tekoäly tulee

Sen sijaan tulevaisuudessa tullaan puhumaan yhä enemmän tekoälystä, joka auttaa ihmisiä tarpeissaan erilaisten näyttöjen avulla.

Monet tekniikkagurut uskovatkin, että puettavat vempaimet kuten Apple-kello korvaa hitaasti älypuhelimet. Harva tutkija kuitenkaan uskoo siihen, että muutos tapahtuu viiden vuoden sisällä.

- On olemassa monia arkisia hetkiä, joihin älypuhein ei sovi. Jos vaikka ajaa autoa tai laittaa ruokaa, ei puhelinta voi pitää kädessä. Siksi erilaiset näytöt tulevat korvaamaan ne, toteaa Rebecka Cedering Ångström. 

Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää, oletko samaa mieltä?


Lue myös: Karu totuus - valokuvat paljastavat sen, että puhelin on ystäviä tärkeämpi

Lähde: Metro


Kilpailut

Uusimmat