Matkalla Eurooppaan? Kuusi upeaa huvipuistoa, joissa on syytä käydä

25.05.2014 15:15 - Katariina Näreaho

Hotellihintojen vertailusivusto trivago.fi listasi kuusi eurooppalaista huvipuistoa, joissa hauskanpito luonnistuu niin lapsilta kuin aikuisiltakin.

Maailmankuulujen Disneylandin ja Legolandin lisäksi upeita elämyspuistoja löytyy myös Belgiasta, Hollannista, Saksasta ja Italiasta. Eikä kustannustenkaan tarvitse huimata päätä, vaan kiehtovalle perhelomalle voi lähteä pienemmälläkin budjetilla.

Legoland

Billund, Tanska

Tanskan Legoland on jokaisen lapsen ja lapsenmielisen unelmalomakohde. Merirosvomaassa, ritarien valtakunnassa ja villin lännen inspiroimassa Legoredossa riittää mielenkiintoista puuhaa jokaiseen makuun. Hurjien vuoristoratojen ohessa elämyspuiston ehdoton kohokohta on Miniland, josta löydät maailmankuulut kaupungit nähtävyyksineen yli 20 miljoonasta LEGO-palikasta rakennettuina ja upein, todenmukaisin yksityiskohdin viimeisteltyinä.

Pääsyliput: Päivälipun Legolandiin nelihenkiselle perheelle voi hankkia etukäteen internetistä alkaen 103,30 euroa.

Disneyland

Pariisi, Ranska

Legendaarinen Disneyland on kävijämääränsä perusteella Euroopan elämyspuistoista suurin. Kaksi eri teemapuistoa, Disneyland Park ja Walt Disney Studios tarjoavat lomailijoille yli 50 erilaista huvipuistolaitetta, uskomattomia nähtävyyksiä, esityksiä ja paraateja sekä tietenkin mahdollisuuden tavata kaikki hulvattomat Disney-hahmot.

Pääsyliput: Aikuisten päivälipun Pariisin Disneylandiin saa internetistä hintaan 64 euroa ja se sisältää pääsyn molempiin puistoihin. Lippu on voimassa vuoden ajan ostopäivästä alkaen.

Plopsaland De Panne

De Panne, Belgia

Mikäli suunnitelmissa on lomamatka pienten lasten kanssa, Belgian rannikolta löytyvä Plopsaland de Panne on täydellinen vaihtoehto. Koko perheen viihdykkeitä riittää virkistävistä vesiseikkailuista, vauhdikkaista vuoristoradoista, keinuista ja karuselleista aina suloisten maatilan eläinten silittelyyn asti.

Pääsyliput: Netistä ostettuna aikuisten lipun hinta on 30 euroa.

Efteling

Kaatsheuvel, Hollanti

Euroopan parhaaksi huvipuistoksi pari vuotta sitten valittu Efteling saattaa olla suomalaisille hieman vieraampi kohde. Hurjien vuoristoratojen ja Euroopan suurimman suihkulähdeshow Aquanuran lisäksi Hollannissa sijaitsevan teemapuiston tunnetuimpiin vetonauloihin kuuluu kauhistuttava kummitustalo Villa Volta. Taianomaisessa Fairytale Forestissa on päässyt seikkailemaan tunnetuissa satumaailmoissa jo vuodesta 1952 lähtien, jolloin Efteling avasi ovensa yleisölle ensi kertaa.

Pääsyliput: Nettikaupasta ostettuna yhden hengen lipun Efteling-puistoon saa 32 eurolla. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät puistoon ilmaiseksi.

Gardaland

Gardajärvi, Italia

Italiaan matkatessa voi ranta- ja kaupunkilomaan yhdistää helposti vähintään yhden adrenaliinintäyteisen päivän. Gardaland on Italian suosituin huvipuisto, joka tarjoaa täydelliset puitteet perhelomaa varten. Italian suurimman järven, Gardajärven rannalla sijaitsevasta teemapuistosta löytyy vuoristoratojen ja muiden huvipuistolaitteiden lisäksi myös Sea Life -akvaario, jossa uiskentelee yli 150 eri lajin edustajaa.

Pääsyliput: Mikäli Gardalandissa hurvittelun päivämäärä on tiedossa etukäteen, saa aikuisten päivälipun internetistä hintaan 27,50 euroa.

Phantasialand

Brühl, Saksa

Saksan Brühlissa sijaitseva Phantasialand on jaettu kuuteen eri alueeseen ja on yksi Saksan suosituimmista huvipuistoista houkutellen parisen miljoonaa kävijää vuosittain. Mystisen Meksikon kaivosten uumenissa mutkitteleva juna-ajelu Colorado Adventure avattiin vuonna 1996 Michael Jacksonin toimesta. Puiston tunnetuin vuoristorata on kuitenkin syvällä Afrikan siimeksessä vaaniva Musta Mamba, joka kulkee hurjaa 80 kilometrin tuntivauhtia.

Pääsyliput: Aikuisten päivälippu Phantasialandiin maksaa 45 euroa ja 4-11-vuotiaat lapset nauttivat huvipuiston tarjonnasta 22 eurolla.

Lähde: trivago

Kilpailut

Uusimmat