Aurinko tekee iloiseksi, kylmyys hitaaksi - hämmästyttyvät tavat, joilla sää vaikuttaa mielialaan

13.07.2016 11:15 - Pauliina Jokinen

Suomessa ei voi välttyä sään vaihtelulta.

Kesälomalaiset tietävät sen varmasti parhaiten: säätila voi pahimmillaan tai parhaimmillaan muuttaa koko loman tunnelman. Meille suomalaisille sään seuraaminen onkin melkoisen tärkeää, sillä kesän ainoita hellepäiviä ei millään haluaisi "tuhlata" sisätiloissa.

Harva kuitenkaan on tiennyt, että sään vaihtelu voi aidosti vaikuttaa mielialaan. Listasimme alle seikkoja, joita säävaihtelut saavat mielialassa aikaan. 

1. Korkeat lämpötilat vähentävät masennusta

Alhaisten lämpötilojen ja auringonvalon puutteen on todettu aiheuttavat myös matalia mielialoja. Jokainen suomalainen tunnistaakin tämän puolen varmasti itsestään - sadepäivinä mielikin saattaa olla aavistuksen matalammalla.

2. Aurinkoiset päivät saavat ystävälliseksi

Lifehack-sivuston mukaan aurinko saa myös ihmisten aurinkoisen puolet esille. Tämä ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä, mutta hyvänä päivänä on aavistuksen helpompi hymyillä.

3. Hyvä sää saa kuluttamaan enemmän rahaa

Tutkimuksen mukaan kulutamme todennäköisemmin rahaa aurinkoisena päivänä. Teorian mukaan aurinko vähentää stressitasojamme ja uskomme taloutemme kestävän rahankäytön.

4. Korkeat lämpötilat lisäävät aggressiivisuutta

Korkeammat lämpötilat antavat energiaa ja samalla lisäävät aggressiivisuutta sekä madaltavat ärsytyskynnystä.

5. Kylmyys vaikuttaa suorituskykyymme

Kylmällä kelillä lihaksemme toimivat hitaammin ja ne vaativat lämmittelyä ennen raskaita ponnistuksia.

6. Valon puute vaikuttaa ruokahaluun

Pimeyden iskiessä myös ruokahalumme kasvaa. Elimistömme kaipaa kylmällä ja pimeällä enemmän polttoainetta. Kesällä puolestaan tuntuu, ettei nälkä iske lainkaan.

7. Sade tuntuu kipuna

Tutkimusten mukaan sade voi todella aiheuttaa juilimista luissa ja ytimissä. Sade aiheuttaa painetta elimistöön ja kudoksiin, mikä puolestaan voi aiheuttaa painetta ja särkyä hermoihin.

Lue myös: Nainen lähti häämatkalle yksin - hulvattomat kuvat leviävät netissä

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat