Kuva: Fotolia

Blondit ovatkin muita viisaampia! Päihittävät kaikki älykkyystestissä

22.03.2016 19:00 - Senni Loikala

Yhdysvaltalaisen yliopiston tutkimuksesta selvisi, ettei ihmisen luonnollinen hiustenväri ole yhteydessä älykkyyteen. Siitä huolimatta blondit pärjäsivät hieman muita paremmin älykkyystestissä.

Tutkijat ovat kumonneet vanhan stereotypian siitä, että blondit olisivat muita tyhmempiä. Ohion osavaltionyliopiston tutkimuksessa analysoitiin yli 10 800 aikuisen amerikkalaisen tietoja tarkoituksena selvittää, voisiko ihmisen luonnollinen hiustenväri vaikuttaa hänen älykkyyteensä.

Vaaleaverikköjä saattaa kiinnostaa, että tutkimuksessa havaittiin blondien itse asiassa omaavan muita hieman korkeamman älykkyysosamäärän. Blondit saivat tutkimuksessa ÄO-pisteikseen keskimäärin 103,2, kun taas brunettien kohdalla luku oli 101,2. Punapäiden ÄO-pisteet olivat keskimäärin 101,2 ja mustahiuksisilla 100,5.

Tutkija Jay Zagorsky kuitenkin painottaa, ettei pientä eroa älykkyysosamääräpisteissä blondien hyväksi voida tieteellisesti vielä pitää takuuvarmana. Hänen mukaansa luulo siitä, että vaaleahiuksiset olisivat muita hölmömpiä, pystytään nyt kuitenkin luotettavasti kumoamaan.

Mainittakoon silti, että blondit olivat hieman muita todennäköisemmin edustettuina kaikista korkeimpien ÄÖ-pisteiden saaneiden joukossa. Heitä myös oli kaikista vähiten huonoimpien pisteiden saaneissa.

Tutkimus julkaistiin Economics Bulletin -lehdessä viime viikolla.

Lähde: The Ohio State University

Lue myös: Vaalean kauneimmat sävyt - 7 kevään kauneinta kampaamoinspiraatiota blondeille

Kilpailut

Uusimmat