Brittijohtajien tiukka linja järkyttää: Meikittömät naiset eivät saa töitä

22.10.2013 10:45 - Senni Loikala

Tuoreen tutkimuksen mukaan naistyöntekijöiden tulisi käyttää meikkiä menestyäkseen urallaan.

"Naisen euro on 80 senttiä" -lausahdus on valitettavan usein totta työelämässä. Tuore brittiläinen tutkimus antaa lisää ajattelemisen aihetta monille naisille, jotka eivät hyväksy työelämän sukupuolesta johtuvaa epätasa-arvoisuutta. Tutkimuksen mukaan naisten on muita vaikeampi saada töitä, jos he eivät käytä meikkiä.

Tutkimukseen osallistuneista johtajista yli kaksi kolmasosaa kertoi, etteivät he todennäköisesti palkkaisi ilman meikkiä haastatteluun tulevaa naishakijaa. Lähes 50 prosenttia johtajista piti meikin käyttöä tärkeänä tekijänä työllistymisessä, jos työ sisältää myyntiä tai esiintymistilanteita yrityksessä. 67 prosenttia johtajista kertoikin, että he katsoisivat pitkään meikittömänä tärkeässä työtapaamisessa olevaa naistyöntekijää.

- Olipa se oikein tai väärin, niin brittiläiset johtajat tuntuvat selvästi ajattelevan, että menestyäkseen urallaan, ulkonäöstään huolehtiminen on tärkeä tekijä naistyöntekijöille, kommentoi tutkimusta toteuttanut toimittaja Emma Leslie.

Tutkimukseen otti osaa myös työelämässä olevia naisia. Heistä kaksi kolmasosaa kertoi, että he tuntisivat olonsa meikittöminä paljon epämukavammaksi tärkeässä työtapaamisessa kuin meikin kanssa.

Millaisia ajatuksia sinulla on naisten ulkoiseen panostukseen liittyen työelämässä?

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat