Erikan ja muiden anoreksiasta parantuneiden naisten tarinat koskettavat: "Päätin olla oma sankarini"

09.02.2017 17:45 - Rea Tallgren

Erika ja neljä muuta naista sairastivat pitkään anoreksiaa. Nyt he ovat saaneet elämänsä takaisin.

Anoreksia on raju sairaus, josta parantuminen ei aina onnistu. Silloinkin, kun sairauden selättää, voi siihen mennä vuosia. Neljä naista inspiroivat Instagramissa muita jakamalla voimaannuttavat tarinansa sairaudestaan ja paranemisestaan. 

Erika 

"Joka päivä vuosien ajan seurasin, miten tuskallista elämä oli tuolle kuvan tytölle. Hän oli hukkumaisillaan. Hän kävi lähellä kuolemaa. Koko ajan hän rukoili, että joku pelastaisi hänet, mutta kukaan ei auttanut. Ei sillä, etteivätkö he olisi yrittäneet. He eivät vaan pystyneet siihen. Niinpä yhtenä päivänä ymmärsin, että vain minä voin auttaa häntä. Minä päätin ottaa hänet syliin, kantaa häntä ja opettaa hänet hyväksymään itsensä sellaisena kuin hän on. Päätin olla oma sankarini."

"Olen taistellut tämän sairauden kanssa vuosikausia. Minulla on ollut todella huonoja aikoja, ja sitten parempia. Sitten olen taas retkahtanut. Pitkään ajattelin, että anoreksia oli ystäväni. Ajattelin, että syömishäiriöni teki minusta arvokkaan. Vaati vuosien taistelun ymmärtää, että näin ei ole. Olen oppinut hyväksymään itseni. Olen oppinut uskomaan, ettei minussa ole mitään vikaa. Ymmärrän vihdoin, että perheeni ja ystäväni ovat minulle tärkeämpiä kuin sairauteni. Minä parannuin - ja sinäkin pystyt siihen."

Aroosha

"Olen todella kiitollinen onnellisuudestasi ja terveydestäni. Olen kiitollinen perheestäni ja ystävistäni. Ilman teitä en olisi täällä. Kaikista eniten olen kiitollinen nykyhetkestä. Olen saanut uskomattoman uuden tilaisuuden, minä elän, hengitän ja saan tehdä sitä, mitä rakastan, niiden ihmisten kanssa, joita rakastan. Tulen aina olemaan kiitollinen kaikista niistä asioista, joilla minua on siunattu."

Margi

"Vanhoista kuvista huomaa selkeiten sen, kuinka elottomat silmäni olivat. Kun olin sairas, näytin koko ajan siltä, kuin joku olisi vainonnut minua. Ja tottahan se oli; sairauteni vainosi minua, eikä päästänyt minua irti otteestaan. Tuoreissa kuvissa silmäni sädehtivät; ne näkevät ympärillään mahdollisuuksia ja maailman, jota ne eivät pitkään sairaudelta nähneet. Päästä varpaisiin, sydämestä sieluuni, olen sataprosenttisesti enemmän oma itseni nyt, kun olen parantunut"

Hayley

"Kun katson näitä kuvia, näen vasemmalla naisen, jolla on syömishäiriö. Myös oikealla näen naisen, jolla on syömishäiriö, mutta jolla on myös paljon enemmän toivoa ja voimaa kuin vasemmalla olevassa kuvassa. Vasemmassa kuvassa näen tytön, joka on eksyksissä, oikealla näen naisen, joka luottaa siihen, että löytää itsensä. Vasemmalla näen tytön, jonka elämä on pelkkää surua, oikealla naisen, jonka elämä on täynnä mahdollisuuksia. Olen päättänyt parantua, koska en halua tämän sairauden tuhoavan sitä elämää, jolla minua on siunattu."

Lue myös: Nainen pudotti 60 kiloa painoa - rehellinen kirjoitus seurauksista koskettaa

Lue myös: Nuori nainen julkaisi koskettavan kuvaparin vatsastaan ennen ja jälkeen joulun - katso

Lähde: Bright Side

Kilpailut

Uusimmat