Kuva: AOP

Erikoinen kunnianosoitus: Barack Obaman mukaan nimettiin uusi loinen

09.09.2016 13:15 - Mika Parikka

Kunnia se on kyseenalainenkin kunnia, tuumasi luultavasti Barack Obama, kun sai kuulla itsensä mukaan nimetystä uudesta lajista.

On suuri kunnianosoitus saada itsensä mukaan nimetty uusi laji, oli se sitten eläin, kasvi tai vaikkapa jokin taivaankappale. Viimeisin Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan nimetty eliö on kuitenkin hieman vähemmän mairitteleva. Hänen mukaansa nimettiin nimittäin parasiitti.

Uuden parasiitin löysi Saint Maryn yliopiston biologian tohtori Thomas Platt. Kyseessä on kilpikonnien veressä elävä parasiitti. Sen tarkka nimi on nyt Baracktrema obamai. Platt hehkuttaa, että nimeäminen Obaman mukaan on hänen kunnianosoituksensa tälle hienolle miehelle. Obaman mukaan nimetty parasiitti ei aiheuta kilpikonnille haittaa, mutta ihmisille se voi aiheuttaa tauteja.

Platt on löytänyt urallaan 30 uutta lajia, jotka hän on nimennyt arvostamiensa ihmisten mukaan. Hän myös paljastaa, että ihmiset ovat maksaneet hänelle rahaa siitä, että nimeäisi jonkin uuden löydön heidän mukaansa.

Parasiitti ei ole suinkaan ensimmäinen asia, joka nimetään Obaman mukaan. Miehen mukaan on nimetty myös hämäkki, kala ja lisko. 

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Suuri taide kumpuaa tuskasta - kuuntele Sannin hittibiisi pettyneen jalkapallofanin sanoittamana

Kilpailut

Uusimmat