Haluatko voittaa Kivi, paperi ja sakset -pelissä? Se on mahdollista eräällä keinolla

02.05.2014 17:15 - Senni Loikala

Menestykseensä suositussa Kivi, paperi ja sakset -pelissä on mahdollista vaikuttaa, väittää kiinalaistutkimus.

Kaikki ovat joskus pelanneet Kivi, paperi ja sakset -peliä. Äkkiseltään voisi uskoa, että menestyminen siinä olisi sattuman kauppaa. Näin ei välttämättä kuitenkaan ole, mikäli tuoretta kiinalaismatemaatikkojen tutkimusta on uskominen.

Tutkimukseen osallistui 360 opiskelijaa, jotka jaettiin kuuden hengen ryhmiin. He pelasivat 300 kierrosta Kivi, paperi ja sakset -peliä. Samalla heidän toimintansa tallennettiin.

Tuloksista selvisi, että  ihmisillä on ennalta-arvattavia toimintatapoja kyseisessä pelissä. He, ketkä häviävät ensimmäisen kierroksen, etenevät voittajaa todennäköisemmin myötäpäiväisessä järjestyksessä valitessaan kiven, paperin ja saksien väliltä. Näin esimerkiksi kiven valittuaan, valitsisivat he seuraavaksi paperin ja sitten sakset. Voittaja puolestaan jää muita todennäköisemmin toistamaan voittoonsa johtanutta valintajärjestystään.

Uutisoimme aiemmin, että monet pelaavat Monopoly-lautapeliä väärillä säännöillä. Jos tahdot tietää oletko yksi heistä, pääset tarkistamaan asian täältä.

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat