Kuva: Fotolia

Hannan, 21, tarinasta netti-ilmiö - todistaa, miksi sammunutta ystävää ei saa jättää yksin

25.04.2016 19:00 - Rea Tallgren

Hanna Lottritz on aivan tavallinen nuori nainen, mutta hän ei aio juoda enää ikinä elämässään shotteja. Syynä on dramaattinen käänne, jonka hänen iltansa sai reilut puoli vuotta sitten kirkkaiden viinojen takia.

Puoli vuotta sitten amerikkalainen Hanna Lottritz, 21, elämä muuttui täysin. Hanna oli festavaaleilla ystäviensä kanssa ja hän päätti hassuttelumielessä yrittää juoda ystävänsä pöydän alle vetämällä ison lasillisen viinaa. Teko olisi voinut jäädä Hannan viimeiseksi. 

Hannan ystävät olivat huomanneet hänen menneen huonovointisen näköiseksi, mutta Hanna oli väittänyt kaiken olevan hyvin. Vain hetki sen jälkeen hän oli mennyt tajuttomaksi.

"Yrititkö tappaa itsesi?"

Ystävät olivat kiirehtineet Hannan ensiaputelttaan, josta hänet oli kiidätetty helikopterilla sairaalaan.

"Siinä vaiheessa, kun minut saatiin sairaalaan, minulla oli vakava alkoholimyrkytys. Veressäni oli alkoholia yli viisi kertaa laillisen rajan. Lääkärit luulivat minun olevan aivokuollut, koska en regoinut mihinkään", Hanna kirjoittaa koettelemuksestaan blogissaan. 

Hanna oli ollut tajuttomana vuorokauden. Kun hän viimein sai silmänsä auki, kertoivat lääkärit hänelle, etteivät he olleet uskaltaneet luottaa siihen, että Hanna selviäisi hengissä. 

"He kysyivät minulta, olinko yrittänyt tappaa itseni." Hanna muistelee. 

Sammunutta ei saa hylätä

Journalistiikkaa opiskeleva urheilufani Hanna on halunnut jakaa tarinansa, sillä hänen mielestään tärkein opetus on se, että hänen ystävänsä pelastivat hänen henkensä. 

"Kuinka usein kuulekaan ihmisten sanovan, että sammuneen ystävän pitää vaan antaa nukkua humala pois. Jos minun ystäväni olisivat jättäneet minut nukkumaan, en olisi enää elossa. Itse sanoisin, että sammunutta ystävää ei pidä jättää koskaan yksin ja aina pitää hakea apua, jos näyttää siltä, että sille olisi tarvetta."

Hanna myös kirjoittaa, että ei aio enää koskaan juoda shotin shottia. 

Katso kuva alta. 

Hannan tarinalla on tähän päivään mennessä satoja tuhansia lukijoita ja siitä on uutisoitu useassa mediassa ympäri maailman. Hannan blogia pääset seuraamaan tästä

Lähde: Self.com

Kilpailut

Uusimmat