Hurjasti ylipainoisen naistanssijan itsetunto on silkkaa rautaa

17.10.2014 12:46 - Senni Loikala

Vuosikaudet ylipainosta kärsinyt amerikkalaisnainen Whitney Way Thore on opetellut rakastamaan itseään ja se todella näkyy ulospäin rautaisena itsetuntona.

Whitney Way Thore, 29, tuli ihmisten tietoisuuteen YouTube-kanavallaan julkaisemiensa "Lihava tyttö tanssii" -videosarjallaan. Pitkään paino-ongelmien kanssa kamppaillutta yhdysvaltalaista Thorea pyydettiin mukaan fittness-räppärinä tunnetun Fitty Smallzin musiikkivideolle, joka on nyt julkaistu.

Videolla Thore työskentelee kahvilassa, jonne tulee leivosostoksille timmejä kuntosalipimuja. He nälvivät suurikokoista myyjää, joka ei todellakaan jää kuuntelemaan heidän sanomisiaan, vaan näyttää tanssin avulla mikä hän on naisiaan. Thoren esiintyminen todistaa, että tanssia voi koosta huolimatta.

"Omenalihavuutta" aiheuttavaa munasarjojen monirakkulaoireyhtymää sairastava Thore harrasti nuorena tanssia, mutta jätti sittemmin julkisesti tanssimisen ylipainonsa vuoksi. Nainen on sairastanut masennuksen, kärsinyt itsetunto-ongelmista, syömishäiriöistä ja painon suurista heittelyistä.

- Opettelen voimakasta itsensä rakastamisen taitoa. Olen elänyt noin 59 kiloisena ja 159 kiloisena naisena Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Kulttuuriset normit, yhteiskunnalliset paineet eivätkä muotiteollisuuden oikut määrittele minun arvoani naisena tai ihmisenä, kirjoittaa Thore kotisivuillaan.

Katso tuore musiikkivideo alta.

Lue myös: Ylipainoinen nainen tahtoi oppia rakastamaan vartaloaan - kuvasi itseään

Kilpailut

Uusimmat