Hyvästi säpäleiset puhelinnäytöt - pian halkeamat korjaantuvat kuin itsestään

06.07.2015 12:45 - Reetta Haverinen

Ihmiskeho on varsin ihmeellinen kapistus: iholle syntyvät haavat paranevat itsestään ja suuretkin nirhaumat saattavat viikkojen päästä umpeutua huomaamatta. Kemistit innostuivat ajatuksesta - jos kehomme korjaa itse itseään, miksei olisi mahdollista kehittää synteettistä raaka-ainetta, joka kykenisi uusintamaan itseään kuin ihmisvartalo?

Kemistit ovat löytäneet uudenlaista käyttöä hiilikemikaaleista kehitellylle synteettiselle raaka-aineelle, joka alun perin kehiteltiin lentokoneiden siipien rakennusmateriaaliksi. Itsestään lohkeamia korjaavan aineen povataan mullistavan puhelinteollisuuden.

Aineen, joka on saanut inspiraatiota ihmiskehon kyvystä korjata itse itseään, mullistavat ominaisuudet pohjautuvat sen kykyyn muodostaa suojaava ja kestävä pinta vaurioituneen pinnoitteen päälle. Tuloksena on lähes täydellisen ehjä lopputulos.

Myös kosmetiikkayritykset, kuten L'Oreal, ovat kiinnostuneet tämän ihmekemikaalin tarjoamista mahdollisuuksista. Saamme sanoa mahdollisesti piakkoin hyvästit myös halkeileville kynsilakoille.


Lue myös: iPhonesi ja Mac-tietokoneesi saattavat jatkossa näyttää erilaisilta - katso, miten

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat