Kuva: AOP

IL: Suomalaisäiti varoittaa vanhempia: Lapsen Pokémon Go -pelistä voi aiheutua valtava lasku

15.08.2016 08:01 - Tiina Svensk

Pokémon-jahti on loistavaa ajanvietettä, mutta se voi tuoda perheelle mukanaan myös ikäviä yllätyksiä. Iltalehden haastattelussa suomalaisäiti kertoo oman tarinansa.

Pokémon Go -villitys valtasi tänä kesänä koko maailman silmänräpäyksessä, ja älypuhelimella pelattava peli rantautui Suomeenkin nopeasti. Nyt niin vanhat kuin nuoretkin ovat jahdanneet Pokémoneja ulkona jo jonkin aikaa.

Pelillä on paljon hyviä puolia, mutta myös vaarojakin on olemassa. Niistä Iltalehdelle kertoi suomalainen perheenäiti Tuija, jonka 9-vuotias poika pelaa Pokémon Go -peliä.

Järkyttävä lasku tuli täysin yllätyksenä

Lempäälässä asuva perheenäiti sai luottokorttiyhtiöltä puhelinsoiton erikoisesta ostosta, mistä hänellä ei ollut aavistustakaan. Pian puhelun jälkeen kortti suljettiin, ja sulkemista seurasi yllättävä lasku, jonka summa oli 670 euroa.

Pian selitys kuitenkin löytyi, kertoo Tuija Iltalehden haastattelussaan. Hänen yhdeksänvuotias poika oli pelannut Pokémon Go -peliä, ja nuori mies oli halunnut kiriä kaksoisveljensä kiinni ankarassa pokejahdissa. Sen vuoksi hän oli ostanut lisäosia huippusuosittuun peliin sovelluskaupasta.

- Aika järkyttävä summa. Hinnoittelu on aika huima, Tuija toteaa kahden päivän aikana kertyneistä kuluista.

Varoittava esimerkki muille vanhemmille

Innokas pelaaja ymmärsi tehneensä virheen, ja pyysi äidiltään anteeksi isoa laskua. Tuija kuitenkin totesi vastaukseksi, ettei anteeksi pyytäminen enää auta. Sovelluskauppa Google Playltä tuli vastaus, etteivät ostokset kuulu korvauksen piiriin. Sen vuoksi Tuija päättikin ottaa yhteyttä Iltalehteen.

Perheenäiti ymmärtää kaikki hyvät puolet, mitä peli on saanut aikaan: villitys esimerkiksi liikuttaa nuoria raittiissa ilmassa. Siitä huolimatta hän haluaisi muistuttaa omalla tarinallaan, että riskejä on. Varomattomalle vanhemmalle peli voi tarjota ikäviä ja kalliita yllätyksiä - jotka voi kuitenkin ennaltaehkäistä etukäteen.

- En tiennyt, että tähänkin peliin tällainen lieveilmiö liittyy, Tuija harmittelee.

Lue myös: Kolumni: Saavatko yli 18-vuotiaat pelata Pokémon GO:ta?

Lähde: Iltalehden paperiversio

Kilpailut

Uusimmat