Instagramin uusi "salaportti" räjäyttää monilla tykkääjämäärät pilviin

14.12.2016 16:45 - Senni Loikala

Merkitse Instagram-päivityksesi paikkaan "Singapore, Singapore" ja katso, mitä tapahtuu.

Suositut Instagram-käyttäjät uskovat keksineensä porsaanreiän, jonka avulla päivitykset saavat tavallista enemmän tykkäyksiä. Kepposkonsti toimii siten, että päivityksiin merkitään paikaksi ”Singapore, Singapore.” Näin siltikin, vaikka olisit toisella puolella maapalloa.

Asiasta uutisoivat esimerkiksi Mic ja Digital Trends.

Monet sometähdet uskovat, että päivitykset päätyisivät tällöin todennäköisemmin ”Etsi ja tutki” -välilehteen. Monet Instagram-käyttäjät selaavat siellä päivityksiä, joiden julkaisijoita he eivät vielä seuraa palvelussa.

Yksi anonyymina pysyttelevä Instagram-tähti kertoo Mic-lehdelle, että kikka toimii erittäin hyvin.

- Pidät Singaporen päivityksesi paikannuksessa 12 tunnin ajan ja sitten vaihdat sen.

- Se on täysin naurettavaa ja hölmöä, mutta se toimii. En ole varma, mistä tämä johtuu - ja onko se varmasti totta - mutta ”Singapore, Singapore” -merkityt päivitykset menestyvät muita paremmin. Ne toimivat sataprosenttisesti.

Tehovoiman syy vielä mysteeri

Kukaan muukaan ei tunnu tietävän, mihin ”Singapore, Singapore” -paikannuksen uskottu taika perustuu. Jotkut ovat epäilleet, ettei Instagram olisi vielä päivittänyt algoritmiaan joissakin Aasian maissa ja päivitykset leviäisivät helpommin näillä alueilla.

Digital Trend -sivuston mukaan Instagram-algoritmin uudistus tehtiin kuitenkin Singaporessa jo huhtikuussa.

Monet sometähdet ovat käyttäneet ”Singapore, Singapore” -merkintää viime aikoina. Heidän joukossaan ovat sivuston mukaan esimerkiksi King Bach (11,3 miljoonaa seuraajaa), Lele Pons (11,6 miljoonaa seuraajaa), Dan Bilzerian (20 miljoonaa seuraajaa) sekä Logan Paul (7,7 miljoonaa seuraajaa.)

Katso alta sometähtien päivityksiä, joissa on merkitty paikaksi "Singapore, Singapore", vaikka kuvia ei ole otettu kyseisessä valtiossa.

Tässä kuvassa päivityksen tekijä käyttää "Singapore, Singapore" -merkintää, mutta ilmaisee alatunnisteissa, että kuva on otettu New Yorkissa:

Lue myös: Naiset nousivat Instagramin tissi-sensuuria vastaan - katso sääntöjen harmaalle alueelle

Lue myös: Instagram poisti suomalaisjuontajan tilin: "Sinne meni 10 000 seuraajaa"

Lue myös: Instagramin uusi ominaisuus säikytti käyttäjät: Ilmoittaa, jos otat jonkun kuvasta kuvakaappauksen

Kilpailut

Uusimmat