Kuva: Fotolia

Instagramisi paljastaa, minkä ikäinen olet - katso, pitääkö paikkansa sinun kohdallasi

18.07.2016 11:45 - Pauliina Jokinen

Teinit ja aikuiset käyttävät sosiaalista mediaa eri tavoin.

Tuore tutkimus on selvittänyt, mitä ikäsi kertoo tavastasi käyttää sosiaalista mediaa. Selvityksen mukaan aikuiset ja teinit elävät varsin erilaisissa maailmoissa, mitä sosiaalisen median käyttöön tulee.

Pennsylvanian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan suurin ero löytyy Instagramin käyttötavoissa. Yllättäen teini-ikäiset julkaisevat palvelussa vähemmän kuvia kuin aikuiset, mutta teinit saavat kuviinsa enemmän tykkäyksiä ja kommentteja.

Miksi näin sitten on? Selvityksen mukaan teinit poistavat "huonosti menestyneitä" kuvia useammin Instagramista. Teineille sosiaalisen median tilit ovat tärkeä osa oman elämän esittelyä ja moni haluaakin poistaa kuvat, joissa he eivät ole parhaimmillaan.

- Teinit haluavat olla suosittuja ja he ovat hyvin tietoisia tykkäyksistä, joita kuvat saavat, tutkija Dongwom Lee kertoo.

Teinien ja vanhempien some-käyttäytymisen ero näkyy myös reagointiajassa. Kun teineillä menee keskimäärin 7,2 minuuttia vastata kommentteihin, kestää aikuisilla vastaamisessa peräti 30 minuuttia.

30-39 -vuotiaiden ryhmä julkaisi Instagramissa todennäköisimmin kuvia luonnosta tai paikoista, joissa he ovat vierailleet, kun nuoremmat julkaisivat enemmän selfieitä.

Tutkimuksessa paneuduttiin 20 000 Instagramissa julkaistuun otokseen.

Lue myös: Pokémon-pelivillityksen outo sivuvaikutus: Pokémon-pornon suosio hurjassa kasvussa

Lähde: Washington Post

Kilpailut

Uusimmat