Kuva: AOP

Jaoitko Ikean kuvan Facebookissa saadaksesi 3000 euroa shoppailurahaa? Tuhannet menivät halpaan

01.06.2016 10:01 - Reija Saarinen

Ikeasta kerrotaan, että kisalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

Huonekalujätti Ikean nimissä kiertää Facebookissa huijaus. Kyseisessä päivityksessä luvataan, että yksi onnekas pääsee hankkimaan itselleen tavaraa yhdestä Ikean liikkeestä 3000 euron arvosta.

Alle vuorokaudessa päivitys on saanut yli 22 000 tykkäystä ja lähes saman verran kommentteja. Ikeasta kerrotaan, että kyseisellä kisalla ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

- Jos Ikea Suomi järjestää jonkin arvonnan tai muun kilpailun, se ilmoitetaan aina Ikea Suomen omalla Facebook -tilillä, Instagramissa tai Twitterissä. Olemme olleet asiat tiimoilta yhteydessä jo Facebookiin ja sen lisäksi olemme päivittäneet infoa myös omalle Facebook-sivullemme, kertoo Annika Stubbe Ikean viestinnästä Voice.fi:lle

Huijaukset on yleensä helppo tunnistaa. Esimerkiksi kyseinen huijaussivusto on aloittanut toimintansa vain muutama tunti ennen päivityksen jakamista. Kuvia on kuitenkin lisätty noina muutamana tuntina niin paljon, että sivusto näyttää äkkivilkaisulta olleen aktiivinen jo pitkään. 

Yleensä huijauksissa myös käytetään kieltä, joka on virheellistä. Katso alta kuva huijauksesta. Alimmaisena näet Ikean oman päivityksen aiheesta. 

Lue myös: Jaoitko vaatekaupan kuvan Facebookissa saadaksesi 3000 euroa shoppailurahaa? Voi tulla kalliiksi

Kilpailut

Uusimmat