Järjetön makutesti: Mies joi vodkaa, joka on tulisempaa kuin vahvinkaan chili - katso reaktio

11.03.2013 20:45 - Mikko Räsänen

Brittimies halusi näyttää nettivideollaan, että hän kestää hyvin tulisuutta. Hän huomasi nopeasti, että ajatus makutestistä oli paha virhe.

Tulisuutta mitataan niin sanotulla Scovillen asteikolla. Tavallisen jalapenon tai tabascon tulisuus on luokkaa 2000-8000 scovillea. Useimpien sietokyvyn ylittävät habanerot nousevat 100 000-300 000 scovilleen. Maailman tulisimman chilin Trinidad Moruga Scorpionin tulisuudeksi on mitattu yli kaksi miljoonaa scovillea.

Chilien tulisuuden aiheuttaa aine nimeltä kapsaisiini. Puhtaan kapsaisiinin tulisuus on peräti 16 miljoonaa scovillea. Sitä ei tosin esiinny luonnossa sellaisenaan, vaan se täytyy saada uutettua chileistä.

Sosiaalisessa mediassa on tässä kuussa levinnyt vuonna 2010 YouTubeen ladattu chilivideo. Siinä brittimies halusi todistaa, että hän kestää tulisuutta. Hän osti puhdasta kapsaisiinia ja sekoitti sen vodkaan. Hän arveli sekoituksen olevan tulisuudeltaan kahdeksan miljoonaa scovillea, eli neljä kertaa vahvempaa kuin maailman tulisin chili.

Sekoitusta otettiin täysi ruokalusikalleinen, jonka mies kaatoi suuhunsa. Loput voi katsoa alla olevalta videolta.

Kilpailut

Uusimmat