Järkyttävää – brittinainen teki abortin raskauden lopulla

18.09.2012 18:15 - Eeva Rajala

35-vuotias brittinainen on tuomittu kahdeksaksi vuodeksi vankilaan järkyttävästä teosta. Nainen teki abortin raskauden viimeisellä kolmanneksella. 

Sarah Louise Catt otti aborttilääkkeen 39 raskausviikolla, jotta raskaus keskeytyisi. Tuomarin mukaan nainen teki harkitun ja laskelmoidun ratkaisun, kun hän keskeytti raskautensa.

Kahden lapsen äiti kävi sairaalassa varmistamassa raskautensa 30 raskausviikolla. Epäilykset nousivat, kun hän ei ilmoittanut lapsen syntymisestä viikkojen kuluttua. Oikeudessa kävi ilmi, ettei naisen aviomies ollut tietoinen raskaudesta, eikä nainen ollut kysynyt hänen mielipidettään raskaudenkeskeytykseen.

Oikeudessa kävi myös ilmi, että Cattilla oli ollut suhde työkaveriinsa seitsemän vuoden ajan, joten epäiltiin, että vauva olikin rakastajan, eikä aviomiehen. Aiemmin Catt oli kertonut tehneensä laillisen abortin klinikalla Manchesterissa, mutta naisen tietokonehistoria paljasti hänen tilanneen synnytystä edistävää lääkettä intialaisyritykseltä.

Heinäkuussa Catt myönsi syyllisyytensä lääkkeen ottoon, synnytyksen käynnistämiseen ja abortin tekemiseen. Hän oli kertonut psykiatrilleen ottaneensa lääkkeen yksin kotonaan miehen ollessa matkoilla ja synnyttäneensä pojan yksin. Naisen mukaan lapsi ei ollut hengittänyt eikä liikkunut synnytyksen jälkeen. Tämän jälkeen nainen oli haudannut vauva, muttei kertonut minne.

Tuomari ei antanut armoa naiselle lausuessaan tuomion. Tuomarin mukaan Catt oli riistänyt lapselta elämän ja teon vakavuus on rinnastettavissa tapon ja murhan välimaastoon.

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat