Kaikki puhuvat pilvipalveluista - lue ja tiedä, mistä on kyse

29.07.2014 15:40 - Laura Sulkava

Onko tietosi pilvessä? Mitä pilveä käytät? Tuskanhiki nousee, kun ei tajua mistä on kyse. Tämän jälkeen tiedät!

Pilvipalvelut sekoittuvat helposti päässä, koska jokaisella palveluntarjoajalla on oma nimensä lähes samalle asialle. Microsoftilla on OneDrive, Googlella GoogleDrive ja Applella iCloud.

Käytännössä pilvipalvelu toimii samalla tavalla kuin tietokoneen kovalevy. Sinne voi tallentaa kaikenlaisia tiedostoja, kuten videoita, kuvia ja vaikka word-tiedostoja. Ero on se, että tiedot eivät tallennu koneellesi vaan internetin palveluun, joka on aina käytettävissäsi eri laitteilla. Saat tiedot siis käyttöösi esimerkiksi puhelimella, tietokoneella ja tabletilla.

Pilvipalvelun käyttöön tarvitaan vain internet-yhteys. Sinulla voi myös olla laitteessa automaattinen toiminto käytössä, jolloin tiedot latautuvat pilveen tasaisin väliajoin eli luoden varmuuskopion.

Omat tiedostot voi halutessaan todella helposti jakaa myös muiden kanssa, jolloin esimerkiksi kuvia ei tarvitse lähettää yksitellen. Kaverit voivat lisätä omat otoksensa samaan kansioon, joka on kaikkien käyttäjien käytössä.

Toinen ero tietokoneen kovalevyyn on se, että pilviä pidetään huomattavasti luotettavampina. Jos tietokone hajoaa, tiedot pilvessä pysyvät ja niitä voi käyttää myös uudella tietokoneella.

Tiivistettynä, pilvipalvelu on internetissä toimiva kovalevy, jota voit käyttää millä laitteella haluat, milloin vain ja missä vain.

Jos olet epävarma sosiaalisen median käytössä, lue juttu, missä kerrotaan asioita, jotka jokaisen tulisi somesta tietää.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat