Järki käteen: Facebookissa leviävä juomapeli tappanut jo monia

18.02.2014 08:15 - Rea Tallgren

Neknominate-juomapeli leviää suomalaistenkin keskuudessa kovaa vauhtia. Peli on kuitenkin sen verran hurja, että se on aiheuttanut jo useita kuolemiakin.

Neknominate-juomapelin idea on toteuttaa joku hullu tempaus, johon liittyy alkoholia. Usein kyseessä saattaa olla outo asento, jossa juomaa juodaan, alkoholin juominen erikoisessa asussa, tai täysin sopimattomassa paikassa, tai suunnattoman suuren ja vahvan alkoholiannoksen juominen putkeen ja tai lyhyen ajan sisään.

Kun oman haasteensa on suorittanut, tulee video teosta ladata Facebookiin ja haastaa mukaan omia kavereitaan. Haastamisen takia peli leviääkin hurjaa vauhtia Suomessakin. Pelissä on kuitenkin vaaransa. Sen seurauksena tiedetään pelkästään viimeisen kuukauden sisään kuolleen jo viiden ihmisen.

Asiantuntijat muistuttavatkin, että kaikessa alkoholin nauttimisessa tulee muistaa kohtuus, eikä juomapelihaasteisiin kannata aina lähteä mukaan.

Kerroimme aiemmin yhdeksän sellaista alkoholifaktaa, joita moni ei välttämättä tiedä. Oman tietämyksesi voit testata lukemalla artikkelin tästä.

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat