Käytätkö WhatsAppia? 4 vinkkiä, jotka sinun kannattaa tietää

09.02.2015 19:42 - Senni Loikala

Monet älypuhelinten käyttäjät näpyttelevät sormet sauhuten WhatsApp-viestejä ystävilleen ja tutuilleen. Kaikki eivät välttämättä kuitenkaan tiedä tiettyjä asioita, jotka parantavat turvallisuuttasi kyseisen pikaviestipalvelun käyttäjänä.

Suojaa salasanalla

Yksi tärkeimmistä WhatsAppin turvallisuusvinkeistä on suojata tilinsä salasanalla tai pin-koodilla. Applikaatio ei itsessään tarjoa kyseistä vaihtoehtoa, minkä vuoksi sinun kannattaa ladata siihen tarkoitettu toinen applikaatio. Esimerkiksi Lock for WhatsApp, Secure Chat ja Messenger and Chat Lock ovat ladattavissa Android-laitteille. Jos puhelimesi varastetaan tai katoaa, tällöin viestisi eivät päädy ulkopuolisten luettavaksi.

Rajoita kuvien näkyvyyttä

Monet saattavat jakaa WhatsAppissa sellaisia kuvia, joita eivät toivo muiden näkevän. Ne kuitenkin tallentuvat puhelimesi kuvavirtaan, jossa kaikki ottamasi kuvat näkyvät. Jos annat esimerkiksi ystäväsi selata lomakuviasi, hän saattaa vahingossa nähdä WhatsAppissa vastaanottamasi henkilökohtaiset kuvat.

Pystyt kuitenkin estämään sen muutamalla niksillä. Jos sinulla on iPhone, mene puhelimesi asetuksiin, valitse sieltä "yksityisyys", sieltä "kuvat" ja poista WhatsApp niiden applikaatioiden listasta, joiden kuvat saavat näkyä puhelimesi kuvavirrassa.

Jos käytät Android-puhelinta, ei kuvien näkymistä kuvavirrassa ole yhtä helppoa muuttaa. Se on kuitenkin mahdollista käyttämällä esimerkiksi ilmaista ES File Explorer -applikaatiota. Kyseisestä palvelusta sinun täytyy löytää WhatsAppin kuva- ja videokansiot, joiden kautta pystyy estämään WhatsAppin kuvien päätymisen yleiseen kuvavirtaan.

Suojaa profiilikuvasi

Onko WhatsAppin profiilikuvasi sama, jonka olet ladannut muihinkin virtuaalipalveluihin, kuten LinkedIniin, Facebookiin tai Twitteriin? Tällöin kannattaa olla tietoinen siitä, että kuka tahansa, johon olet ollut yhteydessä edes kerran esimerkiksi vastatessasi epätoivottuun viestiin, voi ladata profiilikuvasi WhatsAppista. Tällöin hän voi löytää sinusta lisää tietoa käyttämällä esimerkiksi Google kuvahakua.

Pystyt estämään kyseisen mahdollisuuden menemällä ensin WhatsAppin asetuksiin, sieltä tilisi yksityisyysasetuksiin, mistä pääset vaihtamaan profiilikuvasi saatavuuden esimerkiksi vain omille kontakteillesi.

Puhelimen katoamisen varalta

Jos puhelimesi häviää tai katoaa, kannattaa heti estää liittymänsä käyttö ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaansa. WhatsApp kuitenkin suosittelee, että otat mahdollisimman pian WhatsAppin käyttöön uudessa puhelimessasi, vanhalla numerollasi.

Tietyn puhelinnumeron käyttäjä voi käyttää applikaatiota vain yhdeltä laitteelta samaan aikaan, joten aktivoimalla WhatsAppin uuteen puhelimeesi estät sen käytön mahdollisesti vääriin käsiin joutuneella laitteella.

WhatsAppiin on tulossa lähiaikoina todella hyödyllinen uudistus. Pääset lukemaan siitä aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: Deccan Chronicle

Kilpailut

Uusimmat