Kuva: AOP

Kuinka paljon paljastat itsestäsi Instagramissa? Avoimuus kannattaa tutkitusti

28.02.2017 17:15 - Senni Loikala

Monet saavat Instagramissa arvokasta tukea, joka voi auttaa jaksamaan vaikeissakin tilanteissa. Näin ainakin väitetään tuoreessa tutkimuksessa.

Jotkut saattavat pitää sosiaalisen median kanavia pinnallisina sen takia, että ihmisten ajatellaan hehkuttavan niissä muille lähinnä onnistumisistaan ja hyvistä asioista elämässään. Tämä on usein vain perätön olettamus, todistaa tuore amerikkalainen tutkimus. Tutkimuksesta uutisoi Daily Mail.

Monet Instagram-käyttäjät kertovat henkiseen ja fyysiseen terveyteensä liittyvistä ongelmistaan kuvien avulla, selviää tutkimuksesta. Ihmisten on helpompaa viestittää kuvilla terveydellisistä ongelmistaan, kuin kertoa niistä sanoin. Jälkimmäinen tuntuu monista liian tukalalta ja vaikealta.

Tulosten mukaan Instagram-käyttäjät usein hyötyvät vaikeiden asioiden jakamisesta sosiaalisessa mediassa. Rankoistakin aiheista kertominen saa monesti muut Instagram-käyttäjät osoittamaan tukensa henkilölle, joka on paljastanut jotakin henkilökohtaista terveydestään. Tämä puolestaan voi auttaa avautunutta Instagram-käyttäjää selviytymään ongelmistaan.

Joskus Instagram voi kuitenkin olla haitallinen somekanava mielenterveysongelmista kärsiville. Pääset lukemaan mahdolliset tutkitut haitat tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat