Laaja tutkimus selvitti miten ero vaikuttaa Facebook-käyttäytymiseen

30.08.2013 19:15 -

Nykyajan eroprosessi ei jää enää pelkästään kahden ihmisen väliseksi tragediaksi. Yhteiselon jälkiä on nähtävillä sosiaalisen median kautta ja suurin osa käyttäjistä tuo esille elämänmuutokset erilaisten tilapäivitysten kautta.

Uusi brittitutkimus, johon osallistui yli kaksituhatta 18-34-vuotiasta ihmistä, kertoo karua kieltä käyttäytymismalleistamme sosiaalisessa mediassa.

Tutkimuksessa käy ilmi, että jopa 42 prosenttia Facebook-käyttäjistä poistaa ex-kumppaninsa kaverilistaltaan ja 34 prosenttia deletoi yhteisestä elämästä kertovat kuvat. Noin kolmasosa haluaa unohtaa suhteesta aiheutuneet muistot pyyhkimällä kaikki exään liittyvät sukulais- ja kaverikontaktit pois.

Kaksi kolmasosaa tutkimukseen osallistujista mainitsi, että on hyväksyttävää vaihtaa suhdestatus sinkuksi noin kuukauden sisällä erosta. Vain 18 prosenttia uskalsi vaihtaa statuksen uuteen parisuhteeseen, kun erosta oli kulunut alle kuukausi.

Yksi viidestä käyttäjästä myönsi vakoilevansa ex-rakastaan sosiaalisessa mediassa tämän tekemien tilapäivityksien kautta.

- Sosiaalinen media on ihmisille nykyajan kanava ilmoittaa elämässä tapahtuvista muutoksista niin hyvässä kuin pahassa. Eroprosessista selviämiseen vaikuttaa osaltaan myös profiilissa olevien mielipahaa aiheuttavien asioiden siivous, psykologi Craig Jackson painottaa.

Kerro, miten itse olet toiminut erotessasi puolisostasi. Oletko poistanut hänet Facebook-kavereistasi? Entä puolisosi ystävät tai sukulaiset?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat