Kuva: AOP

Maailman kallein ero? Ex-vaimo vaatii liikemieheltä 6,5 miljardia euroa!

21.06.2016 21:15 - Joose Koskiranta

Jos Venäjän oikeus ei hyväksy pyyntöä, aikoo vaimo ryhtyä oikeustoimiin Lontoossa.

Venäläisoligarkki Vladimir Potaninin avioero vaimo Nataliasta voi koitua kautta aikain kalliimmaksi eroksi. 

Natalia nimittäin vaatii puolet miehensä omaisuudesta, joka on huimat 13 miljardia euroa. Forbesin mukaan Potanin onkin Venäjän rikkain mies. 

Potanin ei kuitenkaan suostu maksamaan summaa, sillä hänen mukaansa hänen omaisuutensa ei ole niin suuri. Natalia on itse hylännyt tarjouksen, jonka mukaan hänelle maksettaisiin 41 miljoonaa euroa. 

Lontoossa asuva Natalia on tehnyt valituksen Venäjän korkeimpaan oikeuteen. Jos sekin hylkää valituksen, aikoo hän ryhtyä oikeustoimiin Lontoossa, sillä Englannin pääkaupungin oikeuslaitokset ovat tunnettuja oikeudenmukaisuudestaan taloudellisesti heikompaa osapuolta kohtaan.

- Monet ihmiset päätyvät tähän tilanteeseen, mutta tätä tapahtuu erityisesti Venäjällä. Laki ja ideologia ovat miespuolisia, Natalia kertoi Guardianille.

- En ikinä halunnut tämän tulevan julkisuuteen, mutta minut pakotettiin tähän.

Ero teepöydässä

Ex-rakastavaiset tapasivat toisensa, kun he molemmat olivat vielä köyhiä opiskelijoita. He asuivat Natalian vanhempien kellarissa, ennen kuin menivät naimisiin ja saivat kolme lasta. 

Potaninin rikastuttua kaivosteollisuudella, pari muutti suureen kartanoon Moskovan ulkopuolelle, jossa he nauttivat suuresta luksuksesta. Kartano sisälsi muun muassa kasinon ja valtavan puutarhan.

Lisäksi he omistivat kaksi mega-jahtia, Anastasian ja Nirvanan. 

Anastasia-jahti, joka on 75,5 metriä pitkä. (kuva: AOP)

Ero tapahtui äkillisesti. Pari nautti iltateestä, kun Potanin kertoi hänellä olevan suhde alaiseensa Katyaan. Hän tarjosi Natalialle sairausvakuutusta, yksityiskuljettajaa ja nuorimman pojan Vasilyn huoltajuutta. Natalian mukaan Potan ei tarjonnut hänelle lainkaan rahaa.

Järkyttynyt nainen kuitenkin hylkäsi tarjouksen sekä kieltäytyi allekirjoittamasta eropapereita. 

Vaikea erotaistelu

Tähän asti Natalian 6,5 miljardin euron arvoinen erovaatimus on hylätty. Pari vuotta sitten Potanin sai vakuutettua Venäjän tuomioistuimen hänen puolelleen.

Päätöksen jälkeen Natalia pakeni Englantiin, koska yhtiö, joka omistaa talon jossa Natalia asui, lähetti hänelle yli miljoonan euron laskun, koska taloa ei voitu myydä. Natalia uskoo ex-miehensä olleen asian takana. 

Natalia kertoo pelkäävänsä, että hänen passinsa takavarikoidaan, jos hän palaa takaisin Venäjälle. Siten hän ei pystyisi vierailemaan Vasily-poikansa luona, joka opiskelee New Yorkissa.

- Tämä on normaalia. Riistä rahani ja aja minut pois talostani. Tuhannet venäläisnaiset ovat samanlaisessa tilanteessa. Miehet saavat kohdella naisia kuin esineitä. Kun he tylsistyvät, he vain heittävät meidät pois, Natalia sanoi.

- Tämän on loputtava. Venäjällä on lakeja, jotka suojelevat naisia, mutta ne eivät aina toimi käytännössä.

Potanin ei ole halunnut kommentoida asiaa. 

Nirvana. (kuva: AOP)

Maailman kallein ero?

Jos Natalia saa 6,5 miljardin euron ehtonsa läpi, tulee siitä maailman kallein ero.

Tähän asti tyyrein kuuluu venäläismiljardööri Dmitry Rybolovleville ja ex-vaimo Elenalle. Rybolovlev joutui luopumaan noin puolesta omaisuudestaan, joka oli yhteensä noin 7,7 miljardia euroa.

Toiseksi kallein ero tapahtui vuonna 1999, kun amerikkalainen taidemyyjä Alec Wildenstein erosi vaimostaan Jocelynistä, joka tunnetaan myös nimellä kissanainen lukuisten kauneusleikkaustensa takia. Alex joutui maksamaan 2,2 miljardia euroa entiselle rakkaalleen. Lisäksi Jocelyn sai 13 vuoden ajan 88 miljoonaa euroa vuodessa. Tuomari kuitenkin kielsi häntä käyttämästä rahoja kauneusleikkauksiin.

Lue myös: Jennifer, 36, imettää omaa kumppaniaan: "Me molemmat nautimme siitä"

Lähde: Daily Mail, CNBC

Kilpailut

Uusimmat