Maailman vanhin pulloposti löydettiin – lähetetty 97 vuotta sitten!

11.09.2012 18:15 - Eeva Rajala

Guinnessin ennätystenkirja on vahvistanut, että skotlantilainen merikapteeni löysi tänä vuonna maailman vanhimman pullopostin mereltä. 

Ennätyksiä kirjaavan Guinnessin mukaan Andrew Leaper löysi pullopostin kalastaja-aluksensa seilatessa Shetlannin saarten edustalla 12. huhtikuuta.

- Huomasin pullokaulan olevan esillä ja nopeasti kiskaisin sen ylös ennen kuin se vajoaisi takaisin mereen, Leaper kertoo.

Pulloposti on ollut merellä 97 vuotta ja 309 päivää. Päiväyksen perusteella entinen ennätys rikottiin yli viidellä vuodella. Ennätysvanhan pullon sisällä oli postikortti, missä pullopostin löytäjää pyydettiin kirjoittamaan löytöpäivä ja -paikka ylös ja palauttamaan pullo Skotlannin kalastajalautakunnan johtajalle. Pullopostin löytäjälle luvattiin myös huikea kuuden pennin löytöpalkkio.

Pullon lähetti merellä kapteeni C. H. Brown Glasgow'n merenkulkukoulusta 10. Kesäkuuta vuonna 1914. Pullo oli yksi 1 890 tieteellisestä tutkimuspullosta, joiden liikkeitä seuraamalla saatiin selville, miten merivesi kiertää Skotlannin ympärillä. Näistä pulloista 315 on nyt löydetty. Vanhaa, tieteellistä tutkimuslokikirjaa päivitetään edelleen uusien pullojen löytyessä.

Lähde: Discovery

(Kuvan pullo ei liity uutiseen)

Kilpailut

Uusimmat