8 paikkaa, joihin et koskaan muista laittaa aurinkovoidetta

28.05.2014 19:15 - Linda Arponen

Muistat luultavasti levittää aurinkovoidetta käsivarsiisi, mutta entäpä silmäluomiisi tai korvalehtiisi?

Kaikki tietävät, että auringossa kannattaa käyttää aurinkovoidetta. Jos aurinko pääsee polttamaan ihon, suurenee myös riski sairastua ihosyöpään.

Ikävä kyllä jotkin kehon osat jäävät usein ilman suojaa. Seuraavassa lista kahdeksasta kehon kohdasta, joihin emme useimmiten muista laittaa aurinkovoidetta.

Korvat

Korvalehdet jäävät usein ilman suojaa, vaikka ne ovat monesti suorassa yhteydessä auringonvaloon.

Päänahka

Voiteen levittäminen päänahkaan voi olla hankalaa, mutta jos pääsi iho pääsee palamaan, voi tunne hiuksia kammatessa olla todella kivulias.

Silmäluomet

Aurinkolasit suojaavat silmiäsi. Jos kuitenkin otat lasit pois, ovat silmäluomesi vaarassa altistua auringolle. Luomien iho on niin herkkää, että sitä kannattaa suojata. Tavallinen aurinkovoide voi olla liian paksua luomille, joten kannattaa käyttää kosteusvoidetta, joka sisältää aurinkosuojan.

Hartiat

Jos käytät toppeja, joissa on ohuet olkaimet, muista laittaa voidetta myös olkaimien alle, ei vain ympärille. Aurinko kun voi polttaa myös ohuen kankaan läpi. Lisäksi jos voidetta ei ole levitetty oikein, voi olkaimien siirtyessä suojaamaton iho juotua alttiiksi auringolle.

Jalkaterät

Et luultavasti halua sandaalien jättävän rusketusrajoja jalkoihisi?

Kämmenselät

Saatat pestä kätesi sen jälkeen, kun olet levittänyt aurinkovoidetta. Tällä tavalla kätesi jäävät kuitenkin ilman suojaa. Älä siis unohda voidetta kämmenselistä, sillä ne saattavat palaa yllättävän helposti.

Huulet

Erityisesti alahuuli tarvitsee aurinkovoidetta, sillä se palaa paljon ylähuulta helpommin. Erityisesti miesten pitäisi muistaa huulien suojaus, sillä heille voi kehittyä huulisyöpä 13 kertaa naisia todennäköisemmin.

Polvien taustat

Polvitaipeet unohtuvat helposti, sillä niitä ei näe eikä niitä usein ajattele. Jos ne kuitenkin pääsevät palamaan, voi istuminen ja käveleminen muuttua tuskalliseksi.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat