Kuva: YouTube

Mies täytti kookospähkinän sulalla kuparilla - lopputulos hämmentää netissä

19.09.2016 23:15 - Mika Parikka

Kun kookospähkinän täyttää sulalla kuparilla, sen luulisi palavan alta aikayksikön. Mutta kuinkas sitten kävikään?

YouTuben myötä meitä netin käyttäjiä hellittään usein videoilla, joissa nerokkaat ihmiset testailevat asioita, joita emme itse pysty koittamaan. Toisaalta usein videoissa testaillaan asioita, joita ei tulisi edes mieleen testata. Niin myös tälläkin kerralla.

Moni on kokenut taistelun kookospähkinän kanssa. Esimerkiksi elokuvassa Cast Away Tom Hanksin näyttelemä päähenkilö yrittää monin eri keinoin tuhota kookospähkinän kuoren saadakseen juotavaa. Tehtävä ei ole helppo, sillä kuori on erittäin lujaa tekoa. Nyt siitä on saatu jälleen hyvä esimerkki, kun YouTuben käyttäjä Tito4re teki oman empiirisen testinsä. 

Aluksi mies poraa kookospähkinään reijän ja tyhjentää sen kookosmaidosta. Tämän jälkeen hän täyttää pähkinän sulalla kuparilla. Kookospähkinä räksyy ja poksuu ja muuttuu hiljalleen pieneksi tulta syökseväksi tulivuoreksi. Kun se on syössyt tulta aikansa mies viilentää aineen vedellä.

Lopulta, kun kupari on tiivistynyt yhdeksi mötikäksi mies joutuu lekalla lyömään kuoren rikki. Kookospähkinä ei ole moksiskaan siitä, että sen sisällä oli sulaa kuparia, jonka sulamispiste on 1085 °C.

Video on hämmentävää katseltavaa, mutta samalla erittäin kiehtovaa. Katso video alta:

Lue myös: Poliisi leikkasi väärän johdon pommista - katso karu video räjähdyksestä

Kilpailut

Uusimmat