Kuva: Fotolia

Minkä uutisen jaoit viimeksi Facebookissa? Katso, mitä se kertoo sinusta

28.02.2017 18:45 - Senni Loikala

Tuloksista selvisi, että monet jakavat artikkeleita Facebookissa näyttääkseen fiksuilta tai empaattisilta. Motiiveja selvisi myös lisää tuoreesta tutkimuksesta.

Amerikkalaisen yliopiston tutkijat selvittivät vastikään, millä perustein Facebook-käyttäjät jakavat artikkeleita palvelussa. Tuloksista selvisi, että ihmiset jakavat artikkeleita näyttääkseen itse hyviltä ja edistääkseen sosiaalisia yhteyksiään.

- Ihmiset jakavat asioita, jotka saattavat parantaa heidän ihmissuhteitaan, saada heidät näyttämään fiksuilta tai empaattisilta ja esittää heidät itsensä positiivisessa valossa, tutkija Emily Falk sanoo.

Lisäksi jaettavat artikkelit liittyvät usein myös tavalla tai toisella Facebook-käyttäjän omaan elämään.

Tutkimus on julkaistu Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä ja tutkimuksesta uutisoidaan Live Science -sivustolla.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimukseen osallistui 80 opiskelijaa. Heidät laitettiin lukemaan otsikot ja tiivistelmät kymmenistä New York Times -sanomalehdessä ja lehden verkkosivuilla julkaistuista artikkeleista. Samalla tutkijat seurasivat osallistujien aivojen aktiivisuutta.

Tuloksista selvisi, että osallistujien aivojen aktiivisuudesta löytyi erityinen yhteys siihen, kuinka paljon tutkimuksessa mukana olleita artikkeleita oli todellisuudessa jaettu Facebookissa, Twitterissä ja sähköpostitse. 

Lue myös: Äiti tukki rasistipoikansa suun eeppisellä Facebook-viestillä: "En aikonut kertoa tätä sinulle..."

Lue myös: Mies käyttää yhä 17 vuotta vanhaa Nokia-kännykkää: "Olen täydellisen tyytyväinen!"

Lue myös: Instagramiin vihdoin toivottu päivitys: vuonna 2015 kehitetty ominaisuus avataan käyttäjille

Lähde: Live Science

Kilpailut

Uusimmat